Un ales local vrea sa evacueze PSD: social-democratii nu si-au platit chiria pentru sediul din Iosefin

De A. Strugariu
Reactualizat la:
8Comentarii
Un ales local vrea sa evacueze PSD: social-democratii nu si-au platit chiria pentru sediul din Iosefin
© TION: Un ales local vrea sa evacueze PSD: social-democratii nu si-au platit chiria pentru sediul din Iosefin
Surpriză la finalul şedinţei Consiliului Local Timişoara de vineri, când un ales liberal, celebrul Petrică Folică, a cerut ca social-democraţii să fie scoşi practic afară din sediul primit de la primărie pe Splaiul Tudor Vladimirescu. Consilierul a cerut evacuarea PSD Timiş pe motiv că pesediştii nu şi-au plătit chiria de când s-au mutat în clădire, din 2013. Reprezentanţii PSD Timiş recunosc faptul că au unele restanţe…

Consilierul Petrică Folică este cel care a reuşit să împiedice prin votul său, în toamna anului 2013, vânzarea către PSD Timiş a clădirii de pe Splaiul Tudor Vladimirescu din Timişoara. Social-democraţii ar fi vrut atunci să cumpere de pe primărie, cu circa 100.000 de euro, imobilul de aproape 1.400 de metri pătraţi din Iosefin.

PSD a rămas în chirie în clădirea respectivă, urmând ca vânzarea să fie rediscutată cândva, la alt preţ, în urma unor noi evaluări, după scandalul iscat pe această temă…

Organizaţia PSD Timiş ocupă spaţiul respectiv din iulie 2013, când municipalitatea i-a atribuit în folosinţă acel imobil, care aparţinuse ADP, după ce fostul sediu al social-democraţilor de pe Bulevardul C.D. Loga a fost retrocedat.

Ei bine, vineri, acelaşi Petrică Folică, care a trecut între timp de la PP-DD la PNL, a cerut evacuarea PSD. Mai exact, a solicitat rezilierea contractului cu această organizaţie, reclamând faptul că pesediştii n-au plătit niciodată chiria.

„Am cerut rezilierea contractului pentru că nu și-au plătit chiria. N-au plătit niciodată. Chiria este de 1.462 de lei pe lună. Sunt consilier local și am dreptul să solicit (n.r. – astfel de informaţii). Am fost la Biroul Chirii, se poate verifica… În contract spune clar că, după 60 de zile de neplată a chiriei, contractul se reziliază de drept. Acum am aflat și am vrut să pun această problemă. Am verificat din instinct (…) Mă refer la un partid important din România… Am să verific care este situația și în alte cazuri. Ei, în 60 de zile, ar fi trebuit să părăsească sediul și acum stau abuziv. De la bun început, după ce au vrut să cumpere clădirea. Datoria totală este de 32.885 de lei”, a declarat consilierul PNL.

Aleşii PSD au refuzat să comenteze în vreun fel solicitarea şi acuzele lansate de Folică.

Reprezentanţii PSD Timiş recunosc faptul că au unele restanţe la plata chiriei, dar spun că nu… dintotdeauna.

„Am verificat, avem într-adevăr o restanță la plata chiriei, dar în niciun caz de când am primit clădirea. Vreau însă să fac o precizare: datoria PSD Timiș către Primăria Timișoara este mult mai mică decât datoria morală a lui Petrică Folică față de Nicolae Robu. Și nu mă refer aici la stația de filtrare a aerului (n.r. – cumpărată de primărie la iniţiativa lui Folică)”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD Timiş, Lucian Ursuleţu.

Primarul Nicolae Robu a afirmat că situaţia urmează să fie verificată…

Alte articole pe aceeași temă:

PSD Timis s-a mutat intr-un nou sediu

PSD nu poate sa isi cumpere sediul din Timisoara din cauza lui Petrica Folica8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor