Dovada ca PSD Timis nu si-a achitat chiria pe sediul din Timisoara, prezentata de un ales local

De B.A.M
Reactualizat la:
3Comentarii
Dovada ca PSD Timis nu si-a achitat chiria pe sediul din Timisoara, prezentata de un ales local
© TION - Dovada ca PSD Timis nu si-a achitat chiria pe sediul din Timisoara, prezentata de un ales local
Probleme mari cu sediul PSD Timiș, o clădire cu o suprafață de aproape 1.000 de metri pătrați și o curte de 1.360 mp, pe care filiala a încercat să o cumpere în trecut de la Primăria Timișoara cu 100.000 de euro. Acum, un ales local a prezentat și dovada că social-democrații nu și-au achitat chiria din 2013, deși aceasta a fost stabilită la doar 300 de euro pe lună. Filiala PSD Timiș ar putea fi evacuată.


Numele consilierului local Petrică Folică este deja legat de sediul PSD Timiș, aflat pe splaiul T. Vladimirescu din Timișoara, după ce doar votul său a împiedicat vânzarea acestui imobil cu doar 100.000 de euro, în perioada în care USL era la putere. Ulterior, după ruperea alianței PNL-PSD-PC, problema vânzării acestui imobil a rămas în aer.

Iată că acum apar noi probleme pentru social-democrați, legate de această clădire. În ultima ședință a Consiliului Local Timişoara, Petrică Folică a atras atenţia că, din informaţiile pe care le deţine, social-democraţii nu şi-au mai achitat chiria din 2013, deşi aceasta era de doar 1.462,63 de lei pe lună (aproximativ 300 de euro), datoria lor către municipalitatea timişoreană ajungând în prezent la aproape 10.000 de euro, mai exact 44.527 de lei.

În replică, reprezentanţii PSD Timiş afirmau atunci că într-adevăr există o datorie către Primăria Timişoara, dar în niciun caz aceasta nu a ajuns la valoarea invocată de Folică.

Pentru a-şi susţine afirmaţiile, Folică a dat publicităţii, miercuri, un document pe care l-a obţinut de la Direcţia Fiscală.

„Datoria mea şi a tuturor consilierilor este de a administra patrimoniul oraşului în interesul timişorenilor. Săptămâna aceasta am făcut o investigaţie şi am rămas stupefiat când am aflat că de doi ani, PSD Timiş a utilizat ca sediu de partid mai sus menţionata clădire impozantă ce aparţine patrimoniului Timişoarei, însă nu a plătit niciun leu din chiria datorată către bugetul local al Timişoarei. Datoria totală a PSD Timiş către bugetul Timişoarei este de 44.527 lei, suma cumulată reprezentând chiria neplătită din septembrie 2013 până în prezent şi majorările conform contractului. În şedinţa de plen a Consiliului Local al Municipiului Timişoara din 08 mai 2015 am cerut explicaţii reprezentanţilor PSD pentru că de doi ani nu au plătit chiria pentru imobilul aflat în patrimoniul municipiului Timişoara pe care îl folosesc ca sediu de partid. Purtătorul de cuvânt al PSD Timiş, continuând binecunoscuta tradiţie mitomană a PSD, populistă şi electorală, a declarat după şedinţa de plen a Consiliului Local că nu e vorba de neachitarea chiriei din 2013, ci de o perioadă mai scurtă de neplată, şi că suma datorată nu este în niciun caz atât de mare ca cea pe care o menţionasem, ci mult mai mică. Actele dovedesc că eu am informat corect colegii din Consiliul Local şi cetăţenii, iar purtătorul de cuvânt al PSD, dl. Ursuleţu a încercat să păcălească opinia publică cu poveşti tovărăşeşti”, a transmis consilierul local Petrică Folică.

El susţine că PSD Timiş poate fi evacuat din sediul de pe Vladimirescu, potrivit contractului de închiriere pe care l-a semnat cu Primăria Timişoara.

„Mai mult, a fost dovedit că PSD Timiş foloseşte abuziv patrimoniul Timişoarei. În contractul de închiriere la Art. 6 este stipulat: ,,Nerespectarea termenului de plată, respectiv ultima zi a lunii pentru care face plata, se penalizează cu 0,5% pe zi întârziere din suma datorată. După perioada de 60 de zile contractul este reziliat de drept. În termen de 7 zile chiriaşul se obligă să pună la dispoziţia locatorului spaţiul în cauză”. Prin urmare, conform celor prevăzute în contract, PSD Timiş ocupă, de 1 an şi 6 luni, în mod abuziv, o clădire ce aparţine timişorenilor”, mai susţine Folică.

El concluzionează că PSD a adus prejudicii timişorenilor, deşi se află la guvernare.

„Prin faptele lor, reprezentanţii PSD, care se află de 3 ani la guvernare, au majoritate în Consiliul Judeţean Timiş şi deţin Președinţia Consiliului Județean Timiş, sunt deputaţi şi senatori, nu numai că nu a ajutat oraşul cu nimic, ci au adus prejudicii timişorenilor. (…) PSD Timiş a folosit abuziv patrimoniul ce aparţine timişorenilor şi a creat prejudicii financiare prin neplata niciunui leu din chiria datorată către bugetul local. Judecând după faptele PDS Timiş, mai pot avea timişorenii încredere că reprezentanţii PSD din consiliul judeţean Timiş şi din consiliul local vor administra patrimoniul oraşului servind interesul public?”, a mai spus Folică.

UPDATE: Reprezentanții PSD Timiș spun că își vor achita datoria!

Contactați de tion.ro, reprezentanții PSD Timiș au afirmat că la baza acestei datorii ar sta o înțelegere mai veche între fostul președinte PSD Timiș Titu Bojin și Nicolae Robu. Astfel, în perioada USL, când PSD și PNL se înțelegeau ca frații, Bojin a reușit să îl convingă pe proaspătul primar Nicolae Robu să ”uite” de chiria pe care social-democraţii o aveau de plătit, în contul renovărilor pe care aceştia le-au făcut la acel imobil şi care, potrivit unor surse din cadrul partidului, s-ar ridica la circa 300.000 de lei.

Problema este că înţelegerea între cei doi foşti lideri USL Timiş a fost doar una verbală, nefiind niciodată transpusă în contract. Astfel, după ruperea USL, chiria a continuat să curgă, însă social-democraţii nu au achitat-o, susţin reprezentanţii PSD Timiş. Puşi acum în faţa actelor, aceştia susţin că vor plăti întreaga restanţă.

„Acum, evident e uşor de vorbit şi de trimis comunicate dintr-un sediu cumpărat cu 15 euro (sediul PNL Timiş din Piaţa Unirii – n.r.) Pentru liniştea domnului Petrică Folică, să ştie că ne vom plăti dările către primărie”, a declarat, pentru www.tion.ro, purtătorul de cuvânt al PSD Timiş, Lucian Ursuleţu.

UPDATE 2. Reprezentanții Primăriei Timișoara nu au spus dacă vor evacua filiala PSD Timiș din sediul pe care îl ocupă în prezent, ci doar că vor face toate eforturile pentru recuperarea datoriei.

„În baza hotărârii de consiliu local nr. 295/18.12.2012 a fost încheiat la data de 1.02.2013 contractul de închiriere nr. 1567/2013 pentru imobilul situat pe splaiul Tudor Vladimirescu nr. 26. Chiria pentru folosirea suprafeţelor închiriate este stabilită prin fişa de calcul, în baza Legii 334/2006 şi OUG 40/1999, care reglementează chiriile pe care le plătesc formaţiunile politice. Astfel, chiria este de 1565,85 de lei /lună. Partidul Social-Democrat-Filiala Timiş are în prezent de achitat către municipalitate creanţe de 32.337,45 de lei şi majorări de 12.695 de lei, totalul fiind de 45.033 lei. Primăria se ocupă de încasarea obligaţiilor restante în conformitate cu legislaţia în vigoare. Vor fi analizate toate aspectele legate de acest subiect, urmând să se stabilească în conformitate cu legea”, au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara.

Articole pe aceeași temă:

Un ales local vrea sa evacueze PSD: social-democratii nu si-au platit chiria pentru sediul din Iosefin3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor