PSD Timis ar putea sa piarda sediul din Timisoara chiar daca isi achita integral chiria restanta!

De B.A.M
Reactualizat la:
1Comentariu
PSD Timis ar putea sa piarda sediul din Timisoara chiar daca isi achita integral chiria restanta!
© TION: PSD Timis ar putea sa piarda sediul din Timisoara chiar daca isi achita integral chiria restanta!
Problemele continuă pentru PSD Timiş, după ce un consilier local a aflat că filiala nu şi-a achitat chiria pentru sediul pe care l-a primit de la Primăria Timişoara din 2013, acumulând o restanţă de aproape 10.000 de euro. Cu toate că reprezentanţii partidului afirmau că la mijloc este o neînţelegere şi că îşi vor achita integral restanţa în cel mai scurt timp, primarul Nicolae Robu a declarat că aceasta nu înseamnă că vor scăpa de riscul de a fi evacuaţi, însă totul depinde de prevederile contractului de închiriere.

Vă reamintim că în timpul ultimei şedinţe a Consiliului Local Timişoara, consilierul local Petrică Folică a informat executivul Primăriei Timişoara că PSD Timiş nu şi-a mai achitat chiria pentru sediul primit de la municipalitate, aflat pe splaiul N. Titulescu, din septembrie 2013, acumulând o restanţă semnificativă, de aproximativ 10.000 de euro.

Chiria pentru sediul respectiv, de aproape 1000 de mp construiţi şi o curte de alţi 1300 mp a fost stabilită la doar 300 de euro pe lună. Reprezentanţii PSD Timiş au încercat în trecut să cumpere această clădire cu 100.000 de euro, invocând faptul că au făcut investiţii masive în imobilul care, ulterior, a fost evaluat la 720.000 de euro. Aceştia susţin acum că neplata chiriei în toţi aceşti ani are la bază o convenţie verbală făcută în era USL între liderii locali de atunci ai alianţei, Nicolae Robu şi Titu Bojin, care prevedea ca PSD Timiş să nu plătească această chirie din cauza investiţiilor făcute în imobil. Totuşi, social-democraţii s-au arătat dispuşi să plătească integral restanţa, iar subiectul părea îngropat.

Primarul Nicolae Robu are, totuşi, o altă părere. El spune că nu doreşte evacuarea PSD Timiş din sediul pe care îl ocupă în prezent, dar totul depinde de prevederile contractului.

„Eu am cerut să mi se facă o informare privind situaţia de acolo, inclusiv cu privire la clauzele contractuale, să vedem ce consecinţe decurg în mod imperativ prin prevederile contractuale şi ce este la latitudinea noastră. Eu nu aş vrea să ajungem la evacuarea PSD-ului pentru că sunt un democrat şi înţeleg un partid care are un electorat important… încă – în scădere e adevărat, dar încă îl are – trebuie sprijinit să funcţioneze. Dar este o obligaţie care nu poate fi eludată, aceea de plată a chiriei. Nu vom putea să facem decât ce prevede contractul, dincolo de adversitatea politică dintre partidul meu (PNL – n.r.) şi PSD şi dincolo de orice alte aspecte. Nu mi-ar plăcea să ajungem la evacuare, pentru că nu ar fi bine ca un partid, repet, încă important, să aibă astfel de probleme încât să nu îşi poată desfăşura activitatea o perioadă de timp, pentru că, desigur, s-ar găsi soluţii ulterior. Dar contractul este contract şi dacă cineva şi-a închipuit că poate folosi un spaţiu fără să plătească chiria, s-a înşelat”, a declarat Robu pentru tion.ro

El s-a arătat deranjat şi de faptul că a aflat despre această problemă de la un consilier local şi nu de la subordonaţii săi din Primăria Timişoara, şi a anunţat că cei care trebuiau să urmărească plata chiriei vor fi muştruluiţi.

„Îmi pare rău că nu am fost informat mai devreme, n-am aflat decât atunci când domnul consilier local Folică Petrică a făcut interpelarea pe acest subiect. Ar fi trebuit să fiu informat eu, în primul rând, de către aparatul primăriei şi sigur că se va lăsa cu o muştruluială pentru cei care nu m-au informat”, a mai spus primarul Timişoarei.

Întrebat dacă îşi mai aminteşte de o convenţie verbală pe care ar fi avut-o în era USL cu preşedintele PSD Timiş de atunci, Titu Bojin, Robu a răspuns: „Eu am o memorie foarte, foarte bună, ţin minte şi lucruri pe care aş prefera să le uit, dar este o minciună frustrată că s-ar fi purtat o astfel de discuţie cu mine. Ce este adevărat e că PSD-ul pretinde că a făcut o astfel de investiţie acolo (300.000 de lei – n.r.) şi că am avut o discuţie prin care Titu Bojin mi-a cerut să vinem sediul scăzând din valoarea care urma să fie stabilită de evaluatori, valoarea investiţiei. Asta e adevărat. Iar eu i-am spus că astfel de lucruri nu le pot face eu, că dacă se poate face aşa ceva în condiţii legale, atunci cei ce au atribuţii să facă asta trebuie să se pronunţe. Eu, personal ştiu un lucru şi i-am spus asta după ce s-a făcut a doua evaluare sediului, la cererea mea expresă. Evaluare care a condus la suma de 720.000 de euro. Atunci i-am spus, din punctul meu de vedere: Acele lucrări nu au fost făcute sub controlul primăriei, nu au în spate facturi verificate şi validate de primărie, prin urmare, eu personal nu pot să agreez o valoare pe care o revendică PSD-ul ca fiind investită acolo. Costă 720.000 de euro, să se plătească 720.000 de euro. Alţii, dacă vor să aibă altă abordare, îi priveşte”

În ceea ce priveşte posibilitatea ca PSD Timiş să fie evacuat din sediu, primarul Timişoarei susţine că va lua o decizie doar în funcţie de prevederile legale.

„(PSD Timiş nu va fi evacuat din sediu – n.r.) Dacă nu cumva contractul a devenit nul de drept. Nu ştiu ce clauze are, pentru că unele contracte au clauze categorice prin care se spune că dacă într-un anumit interval de timp se cumulează datorii, la sfârşitul acelui interval de timp, contractul devine nul de drept. Dacă nu suntem în faţa unui astfel de contract, eu am toată bunăvoinţa. Sunt dispus să convenim asupra unui grafic de eşalonare a datoriei, sigur cu plata chiriei la zi, ritmic, de acum încolo. Dacă, însă, contractul prevede evacuare, eu nu am cum să încalc un contract”, a concluzionat Robu.

Alte articole pe aceeași temă:

Dovada ca PSD Timis nu si-a achitat chiria pe sediul din Timisoara, prezentata de un ales local1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor