Autoritatile din Timis cauta solutii: apa contaminata cu arsen la Beba Veche

De M. Hoster
Reactualizat la:
2Comentarii
Autoritatile din Timis cauta solutii: apa contaminata cu arsen la Beba Veche
© Foto: arhiva
Mai mulţi cetăţeni din Beba Veche au reclamat problema calităţii apei potabile furnizată în localitate. În urma verificărilor s-a descoperit că apa conţine cantităţi mari de arsen, ceea ce a dus la imposibilitatea utilizării sigure a acesteia. În cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a avut loc marți, s-a discutat despre această problemă, fiind analizate două soluţii pentru rezolvare.


La Instituția Prefectului, a avut loc marţi ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. La primul punct de pe ordinea de zi a fost abordată problema calității apei potabile din sistemul public de alimentare cu apă al comunei Beba Veche. Conform celor prezentate de primarul localității, Ioan Bohancanu, la analizele privind calitatea apei potabile din localitate s-a constatat că arsenul din apă se găsește în cantități mai mari decât cele admise de normativele în vigoare privind calitatea apei potabile.

Pentru rezolvarea situaţiei apărute au fost puse în discuți două soluții. Prima prevede achiziționarea unei instalații performante de tratare a apei. Cea de a doua presupune alimentarea cu apă a localităților Beba Veche, Chereştur și Pordeanu din alte surse (alte localități din zonă).

Având în vedere faptul că ar putea exista astfel de probleme și la apa din alte localități, urmează ca în zilele următoare să se facă analiza apei potabile din localitățile din zonă, urmând ca, mai apoi, Instituția Prefectului să trimită Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor o adresă prin care se va solicita identificarea fondurilor necesare achiziționare instalațiilor pentru tratarea apei, astfel încât aceasta să respecte normele din Legea Apei Potabile.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor