Schimbați legislația în domeniul asociațiilor de proprietari! FALT așteaptă propuneri

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Schimbați legislația în domeniul asociațiilor de proprietari! FALT așteaptă propuneri
© Tion: Schimbați legislația în domeniul asociațiilor de proprietari. FALT așteaptă propuneri
Federația Asociațiilor de Locatari din Timișoara solicită cetățenilor să ofere organizației propuneri pentru a schimba noua legislație în domeniul asociațiilor de proprietari. Deși aprobată, aceasta conține încă numeroase probleme, iar la ora actuală se lucrează la modificarea și eliminarea acestora.

FALT le solicită asociațiilor membre ca în cel mai scurt timp să formuleze propuneri scrise, în așa fel încât organizația să le poată analiza, sintetiza și transmite către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Federația Asociațiilor de Locatari Timișoara informează membrii săi că a făcut tot ce a fost posibil pentru ca noua Lege nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari să apară într-o formă cât mai benefică pentru asociațiile de proprietari și pentru cetățenii care locuiesc la bloc. Din păcate, nu toate propunerile și argumentele aduse au fost analizate și reținute de către parlamentari.

FALT, alături de președintele Ligii Habitat, a făcut parte din grupul de lucru și a participat la întâlnirea cu parlamentarii din comisia de administrație publică a Camerei deputaților, reușind să elimine unele prevederi din lege sau să reformuleze altele.

Având în vedere că legea a trecut foarte repede prin Cameră, au rămas o serie de probleme nerezolvate.

Din acest motiv FALT și Liga Habitat au avut o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerului Muncii și Justiției Sociale, unde s-au expus toate problemele.

FALT s-a adresat în scris Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, arătând că legea are prevederi care nu sunt constituționale, sau care creează probleme pentru asociațiile de proprietari, inclusiv costuri suplimentare cu întreținerea.

În urma demersului, ministerul a dat un răspuns din care reproducem finalul: „Având în vedere cele menționate mai sus, reiterăm faptul că Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice își manifestă interesul de a cunoaște opiniile cetățenilor și de a soluționa problemele semnalate de aceștia, precum și deschiderea spre dialog în vederea îmbunătățirii cadrului normativ existent, dialog care considerăm că trebuie să se bazeze pe argumente tehnice și juridice, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. În acest sens, vă rugăm să ne transmiteți observații punctuale la textul Legii nr. 196/2018 în susținerea celor afirmate în adresa dumneavoastră. Pe această cale, dorim să reamintim că reprezentanții Ligii Asociațiilor de Proprietari HABITAT și ai Federației Asociațiilor de Locatari Timișoara au fost prezenți la dezbaterile organizate atât de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în procedura de consultare publică, cât și la grupul de lucru organizat în procedura de adoptare parlamentară, la Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului a Camerei Deputaților.”, transmit reprezentanții FALT.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor