Robu le promite timisorenilor ca de 1 iunie se vor plimba cu vaporasele

De Bogdan Marta
22Comentarii
Robu le promite timisorenilor ca de 1 iunie se vor plimba cu vaporasele
© Foto: arhivă
Primarul Nicolae Robu le promite timișorenilor că de 1 iunie se vor plimba cu vaporașele cumpărate de Primăria Timișoara în cadrul proiectului de reabilitare a malurilor Begăi. El a explicat și de ce municipalitatea a decis cumpărarea ambarcațiunilor, chiar dacă știa că nu le va putea folosi imediat pentru transportul în comun.

Vă reamintim că, pe site-ul Ministerului Transporturilor a apărut un proiect de Hotărâre de Guvern prin care se va înființa Administrația Canalului Navigabil Bega. Asta după ce, inițial, oficialii ministerului anunțaseră că, de fapt, înființarea acestei administrații ar ține de cei de la Ape.

După înființarea acestui organism, vaporașele vor putea primi avizele necesare pentru funcționare în regim de transport public de persoane, iar Primăria Timișoara nu va trebui să returneze cele 6 milioane de euro primite de la Uniunea Europeană pentru reabilitarea malurilor Begăi. Asta, însă, dacă totul decurge ca uns. Iar primarul Nicolae Robu este convins că așa va fi.

„DUPĂ DOI ANI DE LUPTĂ PENTRU TIMIȘOARA, IATĂ CĂ PROBLEMA VAPORAȘELOR E F.F. APROAPE DE REZOLVARE! E REALIST SĂ SPERĂM CĂ DE 1 IUNIE VOM PUTEA NAVIGA DIN PLIN! Ziua de 28.05.2016 va rămâne în istoria orașului drept ziua în care, după mai bine de o jumătate de secol, pe Bega s-a navigat din nou! Din păcate, ea n-a putut marca și inițierea în oraș a transportului public pe apă, ca transport intraurban regular și de agrement. Și asta, datorită adevăratei pasiuni a noastre, a românilor, de a ne pune singuri bețe-n roate prin legile pe care ni le facem, respectiv prin modul în care înțelegem să le folosim”, a scris Robu pe Facebook.

El nu a pierdut ocazia să facă și câteva remarci despre cei care l-au acuzat că a cumpărat vaporașele chiar dacă știa că nu le va putea pune în funcțiune.

„Ce e trist în toată această poveste este că unii semeni ai noștri -desigur, semeni după înfățișare, căci după suflet…-, trăitori în Timișoara, ca și noi, timișorenii cei mulți, în loc să fie solidari cu noi, administrația publică locală, în lupta pentru Timișoara cu autoritățile centrale, ne-au acuzat continuu pe noi, încercând să intoxice masele că noi facem lucrurile fără cap, că am fi cumpărat prematur vaporașele, în loc să obținem mai întâi toate aprobările pt a le putea folosi.

Acești semeni cu creier de bibilică nu iau în seamă, oricât aș explica eu, că noi a trebuit să avem vaporașele cumpărate până la 30.06.2016, ca o primă condiție să nu ni se ia cei 6 milioane de euro primiți drept premiu că am reabilitat malurile canalului – da, 6 milioane de euro! -. Noi am implementat responsabil un proiect, un proiect cu obiective și termene, cum sunt proiectele în general, nu ne-am jucat, să ne umplem timpul, de-a cumpăratul de vaporașe! Dar poate, oare, o minte de bibilică, să înțeleagă așa ceva?! Desigur că nu, mai ales când nici măcar nu-i toată bună!”, a mai spus Robu.

Evident, primarul își asumă toate meritele acestui proiect, așa cum a făcut și în alte cazuri.

„Ei bine, acum, urmare a demersurilor continue, pe care le-am făcut neobosit timp de mai bine de doi ani, problema birocratică ce ne-a ținut în blocaj e pe cale de a fi rezolvată. Și, prin urmare, vom bifa încă o mare realizare pt Timișoara! Realizare A NOASTRĂ, a administrației pe care o conduc, a noastră, care am avut capacitatea să transpunem în practică și în acest caz, ca și în altele 34, ce au gândit specialiștii!

Deci, așteptați-vă, dragi prieteni, ca de 1 Iunie 2018, să vă puteți plimba cu vaporașele! De 1 Iunie și zi de zi în continuare! 1. Dacă vă bucurați, dați Like! 2. Dacă nu vă bucurați, postați un text format din 3 caractere spațiu! :)) 3. În ambele situații, dați Share / Distribuție”, a concluzionat Robu, în stilu-i caracteristic.22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor