Reorganizare la Inspectoratul in constructii: Timisoara devine centru regional

De M. Hoster
Reorganizare la Inspectoratul in constructii: Timisoara devine centru regional
Guvernul a decis modificarea structurii organizatorice a Inspectoratului de Stat în Construcţii. Instituţia va avea mai multe centre regionale, iar unul dintre acestea va avea sediul la Timişoara şi va cuprinde judeţele din zona de vest a României: Timiş, Arad, Hunedoara şi Caraş Severin.

„Inspectoraul de Stat în Construcţii este prima instituţie din România cu servicii deconcentrate care se reorganizează pe structura regiunilor de dezvoltare, în locul celei pe judeţe. Măsura vizează eficientizarea activităţii instituţiei, inclusiv prin reducerea cheltuielilor de personal şi în special a celor cu personalul de conducere. Reorganizarea urmează linia promovată de Guvernul României de raţionalizare a cheltuielilor publice”, a declarat ministrul Elena Udrea.

Prin actul normativ aprobat miercuri se are în vedere înfiinţarea direcţiilor regionale în construcţii prin reorganizarea inspectoratelor judeţene în construcţii, pe structura regiunilor de dezvoltare.

Actuala formă de organizare în teritoriu a Inspectoratului de Stat în Construcţii -I.S.C., în inspectorate judeţene în construcţii, este foarte încărcată, existând 41 de inspectorate judeţene în construcţii şi Inspectoratul în Construcţii Bucureşti, cu organizare şi aparate proprii de conducere.

Măsurile de reorganizare vor conduce la reducerea a 125 de posturi, de la 875 la 750, dintre care 60 de posturi de conducere şi 65 de posturi de execuţie. Prin aceste măsuri se urmăreşte eficientizarea activităţii inspectoratelor regionale în construcţii, care vor funcţiona cu un aparat de lucru suplu, pe o arie teritorială de competenţă constituită pe limitele teritoriale ale regiunilor de dezvoltare ale României.

Direcţia Regională în Construcţii Vest va comasa Inspectoratele Judeţene în Construcţii Timiş, Arad, Hunedoara şi Caraş Severin. Va avea sediul în Municipiul Timişoara şi Compartimente de control şi inspecţie pentru calitatea lucrărilor în construcţii în municipiile Arad, Hunedoara şi Reşita.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !