Recenzorii din Timis vor trebui sa treaca inca o data pe la persoanele care nu au declarat CNP-ul

De B.A.M.
2Comentarii
Sorin Belea
Sorin Belea
Directorul Direcţiei Regionale de Statistică Timiş, Sorin Belea, a declarat, miercuri, că recenzorii care nu au cerut CNP-ul persoanelor recenzate vor mai trece încă o dată pe la acele adrese pentru a colecta şi aceste date.

Potrivit lui Belea, operaţiunea nu va implica costuri suplimentare, ci doar întârzieri. „Recenzorul va mai trece odată pe la acele persoane şi va prelua CNP-ul. Va insista până îi va găsi. Aceste costuri fac parte din plăţile aferente muncii de recenzor. Nu sunt costuri suplimentare, dar sunt costuri de timp. Orice recenzor are obligaţia de a preda recenzorului şef mapa cu chestionarele completate pe de-a întregul. Deci practic dânsul, pentru a putea să îşi predea mapa cu chestionarele, va trebui să aibă codul numeric personal pe fiecare chestionar”, a spus Belea.

Potrivit directorului Direcţiei de Statistică Timiş „declaraţia nefericită” privind neobligativitatea comunicării CNP-ului îi aparţine purtătorului de cuvânt al Institutului Naţional de Statistică (INS) şi a bulversat atât recenzorii, cât şi populaţia.

„A fost o eroare de interpretare a purtătorului de cuvânt al INS, preluată de mass media, care într-adevăr a bulversat recenzorii şi populaţia. Trebuie să recunosc că au fost mulţi bulversaţi de acea declaraţie nefericită. Sigur că vina îi aparţine purtătorului de cuvânt, el şi-a asumat-o, dar acum noi trebuie să o corectăm”, a mai spus Belea.

Belea a mai spus că nu poate preciza câte formulare au fost completate fără CNP în Timiş deoarece acestea nu au fost predate spre centralizare.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor