Provocare pentru noul ministru al Transporturilor: Să deschidă circulația în 7 zile pe lotul 3 Lugoj-Deva

20Comentarii
Provocare pentru noul ministru al Transporturilor: Să deschidă circulația în 7 zile pe lotul 3 Lugoj-Deva
© foto: Pro Infrastructura
Asociația Pro Infrastructură îi lansează o provocare noului ministru al Transporturilor, Lucian Bode, – să deschidă în șapte zile circulația pe lotul 3 Lugoj-Deva. Lotul „muzeu” de 21 de kilometri stă închis, deși a fost finalizată construcția la mijlocul lunii august 2019. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu a făcut recepția acestui lot, semnalând unele probleme, prin urmare a lansat o expertiză pe acest tronson. Noul ministru a declarat imediat după învestire că va da în trafic orice lot care este finalizat și recepționat.

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură îl provoacă pe noul ministru să deschidă circulația pe lotul „muzeu” în șapte zile.

„Îi lansăm și o provocare domnului Bode: să deschidă circulația în 7 zile pe cei 21 de km ai lotului 3 din Autostrada A1 Lugoj-Deva, ca o gură de oxigen pentru siguranța circulației, capitol la care suntem ultimii în Uniunea Europeană. Arătați oamenilor că #SePoate. Organizația noastră a publicat încă din 13 și 14 august filmări complete din dronă și de la bord și a explicat de zeci de ori că tronsonul este apt de trafic de aproape 3 luni de zile, în mod cert mult mai bun și mai sigur ca DN68A, drumul paralel folosit acum. Lista proiectelor majore de infrastructură, pe toate modalitățile de transport (rutier, feroviar, aerian, naval și metrou), este atât de lungă încât ne-ar trebui multe ore doar să trecem în revistă toate blocajele, bâlbele administrative, întârzierile și tergiversările. Ne rezumăm acum să vă cerem, domnule ministru, să comunicați public soluțiile și calendarul de implementare pe câteva investiții cruciale în rețeaua rutieră care trenează de ani de zile: închiderea Coridorului IV (lotul 2 al A1 Lugoj-Deva și investigațiile geotehnice pe Secțiunile 2 și 3 ale Autostrăzii Sibiu-Pitești), tunelul Meseș de pe A3 și, nu în ultimul rând, cei 310 km ai Autostrăzii A8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni”, transmit cei de la Asociația Pro Infrastructură, pe Facebook.

În luna august a acestui an, lotul 3 Lugoj-Deva (Ilia – Holdea) trebuia dat în trafic, „la pachet” cu lotul 4. Tronsonul de autostradă de la Ilia la Deva (lot 4) a fost dat în trafic, în luna august, după recepție, lotul 3 (de la Ilia la Holdea) nefiind dat în trafic și nerecepționat deoarece reprezentanții CNAIR și ai Ministerului Transporturilor, prin vocea fostului ministru Răzvan Cuc, au spus că au descoperit neconformități – de la fisuri în asfalt până la „lipsă capace canal” și altele. Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor a spus că a reziliat contractul cu constructorul acestui lot, a realizat o expertiză, iar concluziile preliminare relevă că lotul poate fi dat în trafic doar cu limitări de până la 50 de kilometri pe oră în unele locuri și restricții drastice de tonaj. Urmează să se tragă concluziile finale ale expertizei și să se ia o decizie în ceea ce privește deschiderea acestui lot.

Pe lotul 3 a lucrat asocierea C Teloxim Con SRL – COMSA SA – Aldesa Construcciones SA – Arcadis Eurometudes SA, lucrările fiind contractate la o valoare de 579,92 milioane de lei fără TVA, din care 492,93 milioane lei Fonduri de Coeziune, iar diferența a venit din fonduri de la guvern.

Chiar dacă se dă în trafic lotul 3, pe traseul șoselei de mare viteză de la Lugoj la Deva mai rămân de realizat cei 10 kilometri dintre Holdea și Margina, unde trebuie amenajate tunelurile pentru urși. Lucrările pe acest tronson de autostradă au fost scoase la licitație abia în această vară.

Articole pe aceeași temă:

Noul ministru al Transporturilor: „Până la final de an va trebui să luăm o decizie foarte clară pe Lugoj-Deva, lotul 3”20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor