Profesorii din Timisoara fac pregatire pentru bacalaureatul din toamnă. Elevii nu par interesati

De M.S.
Elevii nu prea sunt interesati de pragatirea facuta de profesori pentru bacalaureatul din toamna
Elevii nu prea sunt interesati de pragatirea facuta de profesori pentru bacalaureatul din toamna
La Liceul Ioan Slavici din Timişoara profesorii au început să facă pregătire cu elevii care au picat bacalaureatul, însă interesul acestora este foarte mic. Din cei aproape 90 de elevi care au căzut examenul, doar 20 au şi-au exprimat dorinţa de a participa la meditaţiile pe care le fac profesorii la şcoală.

Liceul „Ioan Slavici” este unul dintre liceele cu promovabilitate zero la examenul de bacalaureat. Aşa că profesorii au luat măsuri pentru ca elevii să poată promova examenul în toamnă. Ei au început pregătirea, însă numărul celor care au participat la prima lecţie susţinută miercuri la matematică a fost extrem de mic. “Avem foarte mulţi elevi care sunt la fără frecvenţă. Ei lucrează şi nu pot ajunge la meditaţii. Aceeaşi situaţie a fost pe parcursul anului şcolar”, ne-a spus profesoara de matematică Victoria Dobrovoleschi.

 La Liceul Ioan Slavici, elevii vor face pregătire de două ori pe săptămână la materiile la care au căzut la examenul de Bacalaureat. Pregătiri pentru examenul de bacalaureat din toamnă se va face şi la restul liceelor din Timişoara.

 „Noi am decis să începem meditaţiile cu elevii în zilele următoare, vrem să-i facem să înţeleagă că examenul nu este cum l-au perceput ei până acum”, a spus directorul adjunct al Colegiului Tehnic de Vest din Timişoara, Cosmin Hogea. „Noi vom începe meditaţiile de săptămâna următoare. Chiar şi în acest condiţii, eu sunt de părere că subiectele la matematică au fost mult prea grele pentru elevii de la liceul nostru”, a declarat directorul Grupului Şcolar Agricol, Iulian Dracea, Petru Unguraş.

 Elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat în această sesiune se pot înscrie în perioada 11-15 iulie pentru cea de-a doua sesiune de examen care va avea loc în toamnă. Sesiunea din toamnă a bacalaureatului va începe în data de 22 august cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba română şi se va încheia în data de 2 septembrie, cu proba la alegere a profilului şi a specializării.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !