Procent mic de promovare la simulare, la BAC, in Timis. Doar putin peste 37 la suta dintre elevi au luat examenul

De Adrian Panduru
7Comentarii
Procent mic de promovare la simulare, la BAC, in Timis. Doar putin peste 37 la suta dintre elevi au luat examenul
© Foto: arhivă
Mii de elevi au simulat Bacalaureatul în Timiș, dar numai 37 la sută au reușit să-l și treacă. În urma examenului care a avut loc în luna martie, numai puțin peste o mie de candidați au luat note de trecere, din cei peste 3.000 de liceeni care au dat probele scrise la BAC. Rezultatele nu se trec în catalog.

Liceenii din Timiș au simulat examenul maturității ca să fie pregătiți pentru probele scrise propriu-zise care vor avea loc în vara acestui an. Însă nu mulți au reușit să ia Bacalaureatul, la simulare. Oricum, mai mulți ca anul trecut.

Conform situației alcătuite de Inspectoratul Școlar Județean, procentul de promovare în Timiș la simularea Bacalaureatului este de 37,17 la sută. Concret, din cei 3.142 de candidați din Timiș care s-au prezentat la BAC, doar 1.168 au luat examenul, adică au luat medii mai mari de 6.

Trei dintre candidați au luat nota 10 la proba scrisă la Limba Română, unul la Limba Maternă, 15 la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) și 20 la proba la alegere a profilului și specializării.

Anul trecut, la simularea Bacalaureatului, procentul de promovare a fost de 32,85 la sută.

Notele obținute nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceștia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

Examenul propriu-zis are loc în vară. Probele Bacalaureatului vor începe în luna iunie.

Prima probă scrisă, Limba și literatura română, se va desfășura luni, 25 iunie. Proba la Limba și literatura maternă este programată să aibă loc marți, 26 iunie, iar proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Proba la alegere a profilului și specializării va avea loc joi, 28 iunie.

Rezultatele vor fi afișate în 4 iulie (până la ora 12:00), iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, între orele 12 și 16. Rezultatele finale vor fi afișate în 9 iulie.

 7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor