Primaria Timisoara, executata silit pentru aproape 3,5 milioane de euro

De Alina Strugariu
Reactualizat la:
45Comentarii
Primaria Timisoara, executata silit pentru aproape 3,5 milioane de euro
© TION: Primaria Timisoara, executata silit pentru aproape 3,5 milioane de euro
Scandal cu executare, joi, la sediul Primăriei Timișoara. Firma care a avut închiriat Ștrandul Termal vrea să execute silit primăria după ce a câștigat un proces prin care instanța a obligat municipalitatea să-i plătească despăgubiri de aproape 3,5 milioane de euro. Intenționa să le ia mașinile, calculatoarele, mobilierul și alte bunuri celor de la primărie!

Reprezentanții firmei GPG Company s-au prezentat joi la Primăria Timișoara cu executorul judecătoresc. Ei susțin că municipalitatea trebuie să îi despăgubească pentru investițiile pe care le-au făcut în trecut la Ștrandul Termal, având o sentință în acest sens.

Reprezentanții firmei au făcut lucrări acolo, după care autoritățile locale au decis să majoreze chiria pe spațiul respectiv în urmă cu câțiva ani și să scoată la licitație ștrandul. Cu alte cuvinte, să îi scoată afară din spațiul de pe Bulevardul Vasile Pârvan,

Primarul Nicolae Robu știa că urmează să vină reprezentanții firmei și încă spera, în cursul dimineții, ca executarea să nu se producă. Edilul a explicat că povestea este una mai veche și că nu s-a pus încă punct, oficialii primăriei sperând să scape de plata despăgubirilor apelând la o cale extraordinară de atac.

UPDATE. După ce au stat la discuții cu primarul câteva zeci de minute, reprezentanții firmei au explicat că au decis să le mai acorde o păsuire de două luni celor de la Primăria Timișoara. Procedura de executarea nu a fost dusă la bun sfârșit.

Oricum, intenţia era de a se pune sechestru pe bunurile mobile ale municipalităţii.

„Executarea a fost suspendată până în 13 mai. De atunci, creditorii tot au încercat să aibă discuţii cu primăria în vederea achitării debitelor, n-au ajuns la niciun fel de concluzie benefică lor. În final s-a ajuns la această întâlnire prin care creditorii de fapt au vrut să încerce o executare silită, dar nu au vrut să o materializeze până la capăt, ci să aibă o discuţie cu domnul primar, să vadă în ce condiţii li se vor achita debitele. Sunt două sentinţe, respectiv la Tribunal şi Curtea de Apel, care le-au dat dreptate reclamanţilor, şi este o hotărâre la Înalta Curte care suspendă executarea până în 13 mai, dar 13 mai a trecut de mult… A fost suspendată în calea de atac. Sentința este executorie de la Tribunal, este pe Codul vechi. Va deveni irevocabilă la Înalta Curte. Dânşii au hotărât să le dea un nou termen, să nu afecteze bunul mers al oraşului printr-un sechestru instituit asupra bunurilor mobile. Că asta a fost intenţia lor – sechestru pe maşini, pe mobilier, pe calculatoare, bunurile pe care le are primăria”, a declarat, în urma întâlnirii, executorul judecătoresc Cristian Jurchescu.

Jurista firmei, Luiza Violeta Prăbecea, a explicat că în 7 octombrie este stabilit noul termen la Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Acolo cu siguranță se va face dreptate. Noi trebuie să încurajăm investitorii în țara asta, nu să-i fugărim. Se pune problema de investiție. Este o investiție făcută de SC GPG SRL, timp de patru ani. În al cincilea an, când și-a deschis activitatea, primăria a spus că nu mai prelungește contractul de închiriere și ne-a poftit afară. La o investiție de 3,5 milioane de euro, să-ți deschizi activitatea și apoi să ți se spună să pleci? Nu am plecat de acolo, pentru că avem o sentință definitivă, pe care ei au ignorat-o total. Să respecte legea, că așa este corect. Nu le luăm nimic, pentru că nu suntem rău intenționați, am venit pașnic, să discutăm. Ei sunt rău intenționați și continuă să fie”, a afirmat Prăbecea.

„Nu vrem să facem rău municipalității timișorene. Nu-l afectează personal pe primar cu nimic, dacă luăm acum calculatoare și mobilă. Ce facem? Nimic. Nu vor mai putea avea activitate în oraș… Le-am dat un termen de grație de două luni”, a declarat şi administratorul firmei.45Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor