Prima parcare etajata de cartier se face in Girocului si va avea iarba si copaci pe acoperis. SDM o proiecteaza

De Roxana Deaconescu
40Comentarii
Prima parcare etajata de cartier se face in Girocului si va avea iarba si copaci pe acoperis. SDM o proiecteaza
© Foto: arhivă
După o plimbare prin zona Girocului, primarul Nicolae Robu susține că a identificat câteva spații potrivite pentru parcări etajate, care vor fi proiectate de Societatea de Drumuri Municipale, al cărei unic acționar este consiliul local. Vor „răsări” parcări etajate mai mult pe partea stângă cum se merge din oraș spre Giroc, pentru că pe cea dreaptă nu există terenuri care să se preteze la așa ceva. Printre altele, edilul le transmite celor de la Google să-și actualizeze hărțile.

S-a vorbit mult în ultima perioadă despre locurile de parcare din zona Girocului. Primarul anunțase, recent, că va identifica locuri potrivite pentru amenajarea de noi locuri între blocurile de pe Calea Girocului, pentru ca șoseaua cu patru benzi să și poată fi folosită la patru benzi, momentan fiind ocupată de șoferii care nu au unde să-și lase mașinile. Iată că edilul-șef a ajuns și pe teren, alături de șeful Direcției Edilitare și de șoferul personal. Cu toții au rămas uimiți de ce au găsit în cartierul Girocului, după aproape șase ani de când Administrația Robu s-a instalat în primărie.

„Am fost în Calea Martirilor, pe teren. Eu am mai fost și altădată, dar nu la scară așa de largă ca acum. Am umblat mult printre blocuri, am fost cu domnul director al Direcției Edilitare, Culiță Chiș, și cu șoferul meu Vasile Paraschiv. Am fost uimiți cât de haotic s-au putut face aceste lucruri. E jale mare, noroaie cât încape, oamenii bieții n-au unde să-și țină mașinile.

Am identificat locații care se pretează la realizarea de parcări pe două niveluri. Unul din scopurile vizitei a fost și acesta, am vrut să văd pe teren, nu pe hărți, Google ar putea să fie preocupat să-și aibă hărțile la zi, că am constatat că e diferență mare între Timișoara de acum și ce se găsește pe Google Maps. Vom face locuri de parcare peste tot pe unde putem, în vecinătatea imediată a Căii Martirilor”, a anunțat, vineri, primarul Timișoarei.

Robu spune că de îndată ce vor fi parcări etajate pe Calea Martirilor, fosta Girocului, se va circula pe patru benzi, de la Casa Tineretului până la intrarea în Giroc.

„Vom face ceva cum nu e în România, deasupra vom planta copaci”

Se începe cu amenajarea unei parcări pe două niveluri undeva în spatele blocurilor de pe Martirilor, aproape de intersecția cu Rebreanu. Nu se știe exact dacă este vorba despre o parcare subterană sau supraterană sau dacă va fi o combinație între cele două. Specialiștii de la SDM au primit sarcină să se ocupe de problemă. Mai mult decât atât, primarul spune că pe parcare va fi amenajat un spațiu verde și ar putea fi plantați copaci.

„Dăm drumul cu viteză maximă la proiectul de amenajare a unei mari parcări pe două niveluri, cum se intră pe Martirilor de pe Liviu Rebreanu, la distanță nu prea mare, pe stânga, în spatele blocurilor de pe stânga, cum se merge pe Giroc. Pe stânga de la Ștefan Stâncă (n.r. actuala Doctor Ioan Mureșan), acolo este un spațiu foarte mare între blocuri, acolo e cel mai potrivit să facem o parcare pe două niveluri, vom face ceva model cum nu e în România.

Vom vedea ce vor propune specialiștii, ca un nivel să fie în subteran și unul la sol, sau sol și un etaj, poate va fi demisol, o să vedem, specialiștii vor stabili. Dacă se pretează și vom avea un planșeu al parcării, deasupra vom face spațiu verde, vom planta și copaci potriviți pentru așa ceva, iarbă, vrem să facem ceva și frumos și funcțional”, a explicat edilul-șef.

Primarul Timișoarei nu știe exact unde sunt terenurile identificate, dar este cert că se află pe partea stângă cum se iese din Timișoara, pe Martirilor. Tot acolo vor fi obligați să parcheze și cei care locuiesc pe partea dreaptă a șoselei.

„Sunt mai potrivite locurile de parcare pe stânga pe Martirilor și vor fi nevoiți și cetățenii care stau pe dreapta să le folosească, pentru că pe partea dreaptă cum se merge spre Giroc e cam haotic totul între blocuri. Cine locuiește în zonă sau a fost acolo știe, complet aiurea s-a construit cartierul și nu sunt locuri largi unde să faci amenajări așa cum am făcut pe str. Pepinierei”, a mai spus edilul, precizând că cei de la SDM s-au apucat deja de treabă.

„SDM are și compartiment de proiectare, SDM trebuie urgent (n.r. să prezinte variante), în colaborare cu cei din primărie, ei au chiar dispoziție deja dată de mine să studieze variante, să vină să propună și apoi vom merge mai departe. Dacă consideră că nu fac față, facem licitație. Vom avea, în final, probabil două-trei variante. În funcție de suprafața pe care o avem la dispoziție, vom avea o variantă sau alta”, a conchis primarul Timișoarei.

Nicolae Robu a mai ținut să specifice că primăria nu a dat autorizații de construire de blocuri noi sau de mansardări fără să solicite proiecte pentru amenajarea de locuri de parcare.

Articole pe aceeași temă

Robu vrea parcari supraetajate intre blocuri. Prima ar putea fi gata in acest an40Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor