Premiu de 10.000 de euro pentru tinerii care reduc efectele schimbărilor climatice

De Marcel Hoster
Premiu de 10.000 de euro pentru tinerii care reduc efectele schimbărilor climatice
Tinerii cu idei în domeniul eco pot câştiga până la 10.000 de euro în cadrul unui concurs menit să atenueze efectele schimbărilor climatice. Participă reprezentanţi din 30 de ţări, iar finala naţională are loc la Timişoara, în organizarea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş.

Tinerii cu idei inovatoare în domeniul atenuării schimbărilor de mediu sunt în continuare aşteptaţi să participe la concursul ClimateLaunchpad. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură estre unic partener oficial în România al Programului Climate KIC. Tinerii trebuie să aplice cu idei pentru un loc în marea finală a competiției ClimateLaunchPad, care va avea loc în Cipru, în luna octombrie 2017. Finaliştii vor fi recompensaţi cu premii, iar acestea sunt semnificative: 10.000 euro locul 1, 5.000 euro locul al doilea, 2.500 euro locul al treilea. Oportunitatea se încadrează în Programul ClimateLaunchPad, cea mai mare competiție de idei în domeniul “clean technology” finanțată de CLIMATE KIC.

Misiunea competiției este aceea de a atrage potențialul de tehnologii inovative din Europa și de a crea oportunități pentru inovatori în vederea atenuării efectelor schimbărilor climatice. Scopul este accelerarea inovațiilor care conduc la un viitor cu emisii scăzute de dioxid de carbon. În acest sens, trebuie descoperite cele mai bune idei sustenabile. Anul acesta au intrat în competiție peste 30 de țări. Cele mai bune idei vor fi selectate, iar echipele vor participa la un bootcamp intensiv susținut de lectori internaționali avizați ClimateLaunchpad, la Timișoara, la sediul Camerei, în perioada 19 – 20 iunie 2017. Vor urma o serie de sesiuni de instruire, coaching (tehnici de pitching, business canvas etc.).

Finala naţională ClimateLaunchPad va avea loc în data de 22 august 2017, iar top 3 idei naţionale vor avea posibilitatea să-și prezinte conceptul la nivel internațional și să intre în finala din Cipru. Termenul limită pentru înscriere este 28 mai 2017, persoană de contact: Cosmina Mirea, tel. +40-372-185286, e-mail: cmirea@cciat.ro. Detalii despre posibilitatea de acces la program se pot obţine la adresele www.climatelaunchpad.org şi www.climate-kic.org.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor