Politistii locali au sarcina sa stea de veghe, noaptea, la palmieri si la jardinierele cu flori

De A.S.
Reactualizat la:
7Comentarii
Politistii locali au sarcina sa stea de veghe, noaptea, la palmieri si la jardinierele cu flori
© Politistii locali au sarcina sa stea de veghe, noaptea, la palmieri si la jardinierele cu flori
Chiar dacă palmierii din centrul Timişoarei nu mai sunt păziţi în trei schimburi, ca şi în vara anului trecut, poliţiştii locali acordă în continuare o atenţie deosebită arborilor exotici şi mai nou au primit sarcină să aibă grijă şi de jardinierele cu flori de pe Podul Michelangelo. Poliţia Locală are instituite patrule pe timp de noapte în zona I.C. Brătianu şi zona Podului Michelangelo. Reprezentanţii instituţiei spun că echipajele stau în preajma palmierilor, noaptea, pentru că de acolo se pot deplasa imediat în orice zonă din apropiere unde se semnalează probleme…

Primarul Nicolae Robu a anunţat, încă de la începutul săptămânii trecute, că poliţiştii locali au primit sarcină să păzească, printre altele, şi noile jardiniere cu flori care au fost amplasate pe Podul Michelangelo, în urma unor incidente petrecute în zonă.

„În timpul nopţii este pază, pentru că, de îndată ce le-am pus, s-au găsit nişte indivizi – vă daţi seama de ce nivel pot să fie aceşti oameni – care au aruncat două jardiniere cu flori. Pur şi simplu le-au aruncat de la locul lor, de pe acea balustradă, pe treptele din Parcul Rozelor. În timpul nopţii se patrulează, cu atenţie, în zona respectivă”, declara edilul-şef.

Iar pe lângă zona Michelangelo, agenţii Poliţiei Locale trebuie să patruleze, noaptea, şi prin zona I.C. Brătianu – pe celebrul bulevard cu palmieri din centrul urbei. De altfel, şi cititorii ne-au sesizat faptul că o maşină a Poliţiei Locale staţionează, noaptea, în preajma arborilor exotici. Reprezentaţii instituţiei spun că supraveghează însă şi parcurile din apropiere şi, stând în zona centrală, pot interveni prompt atunci când apar probleme. Că se organizează „pânde și supravegheri operative” pentru prevenirea distrugerilor şi a altor fapte.

„Poliția Locală Timișoara are instituite patrule pe timp de noapte atât în zona I.C. Brătianu, cuprinzând aici bulevardul cu același nume, Parcul I.C. Brătianu și Parcul Civic, zona Modex, cât și în zona Podului Michelangelo, pentru asigurarea ordinii publice, prevenirea și combaterea actelor și faptelor de încălcare a legislației referitoare la cerșetorie, publicitate ilegală, comerț stradal ilicit, abandonarea de deșeuri, deteriorarea și distrugerea mobilierului urban, a materialului dendrofloricol, inclusiv jardinierele cu flori și palmieri, toate acestea fiind bunuri publice, investiții făcute de municipalitate pentru înfrumusețarea orașului.

Mai mult, Poliția Locală Timișoara, care face parte din Sistemul Integrat de Ordine Publică de la nivelul Municipiului, are în atenție și supraveghere zona centrală a orașului, unde s-a constatat că în special perioada de noapte este predispusă la comiterea de infracțiuni stradale, acte cu violență, distrugeri de bunuri publice etc. Astfel, potrivit atribuțiilor pe care le au conform Legii 155/2010 a Poliției Locale, polițiștii locali efectuează pânde și supravegheri operative pentru prevenirea unor fapte de acest gen. Autovehiculele Poliției Locale se află pe timp de noapte în zona Bdului IC Brătianu, deoarece este un punct din care se pot deplasa cu rapiditate în oricare zonă din apropiere în care sunt semnalate fapte care contravin normelor legale în vigoare”, au explicat oficialii Poliţiei Locale Timişoara.

Alte articole pe această temă:

Aproape 20 de politisti locali pazesc, in trei schimburi, palmierii din centrul Timisoarei7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor