Piure de morcov cu ghimbir

De Lavinia Bratu
Piure de morcov cu ghimbir
© foto: Lavinia Bratu
Un studiu realizat la Harvard a arătat că femeile care mânâncă zilnic un morcov, reduc riscurile atacului de cord cu 22%. Un alt studiu ce a implicat 90.000 de infirmiere, urmărite timp de 8 ani, a arătata că, prin consumul de morcovi de 5 sau mai multe ori pe săptămână, riscul accidentelor cerebrovasculare s-a redus în mod spectaculos cu 68%! Studiile ce au examinat persoane ce consumă beta-caroten – morcovi, spanac, dovleac, broccoli, grapefruit roz -, au dovedit doar un procent de 40-70% probabilitate de a se îmbolnăvi de cancer pulmonar, spre deosebire de cei cu nivel scăzut de beta-caroten. Și lista de exemple poate continua…

De ce ar fi bine să consumi morcovi, mai pe scurt? Dă-mi voie să îți ofer o listă generală despre „ce pot face morcovii pentru tine”, preluată din10 alimente esențiale, carte scrisă de Lolitha Thomas. Morcovul..

  • antioxidant puternic;
  • asigură piele și țesuturi sănătoase;
  • bun împotriva bolilor de inimă;
  • reduce riscul cancerului (mai ales pulmonar);
  • ajută la oprirea diareei;
  • asigură dinți sănătoși;
  • îmbunătățește vederea;
  • previne infectarea globului ocular și a mucoaselor;
  • ajută la diureză;
  • ajută în convalescență, sub formă de suc proaspăt – este un excelent revigorant și vitalizant.

Iar acum, sunt sigură că te-am convins să folosești morcovii în următoarea ta alegere nutrițonală. Tocmai de aceea vin în întâmpinarea ta cu trei rețete:

1) Fie îți pregătești un suc proaspăt din morcovi, astfel: câteva frunze de mentă (opțional), 4 bucăți morcovi, 1/2 de lămâie. Sau, poate alegi clasicul fresh vitalizant ce conține: morcovi, măr, grapefruit și o portocală.

2) Poți să pregătești un piure de morcov cu ghimbir, ce zici? Iată ingredientele:

  • 240g morcovi rași;
  • 2 linguri de apă;
  • 1 lămâie tăiată felii;
  • 1-2 linguri ghimbir măcinat (după preferință, stabilești tu cantitatea);
  • 1/2 pahar de miere;
  • 1 lingură de fulgi de drojdie.

3) Sau, ce zici de o salată delicioasă? Iată ingredientele:

  • 1kg de morcovi rași;
  • nuci mărunțite;
  • stafide;
  • mere sau ananas tăiat cubulețe;
  • 2 linguri de nucă de cocos rasă;
  • opțional 120g semințe floarea-soarelui.

Pune morcovii, lămâia, ghimbirul și apa în blender până se obține un piure fin. Într-un vas se amestecă cu mierea și fulgii de drojdie, apoi se lasă la frigider 3 ore (asta, dacă mai poți să stai și să nu mănânci!). Bucură-te de acest deliciu sănătos, în combinație cu orice. Nu poți să greșești!

Iar, de astăzi înainte, amintește-ți să ai zilnic în dieta ta un morcov, sub orice formă este bine venit! Crud, gătit, fresh… Alege mereu ca mine, urmărind o nutriție conștientă. Iar nutriția, amintește-ți mereu, este știința alimentației eficiente!

„Poftă bună și poftă de viață!”

Puteți consulta mai multe articole pe această temă AICI.




Regulament de plasare a anunturilor