Petitie pentru sustinerea Evei Labadi in functia de director al Teatrului Merlin Timisoara

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
2Comentarii
Petitie pentru sustinerea Evei Labadi in functia de director al Teatrului Merlin Timisoara
© TION: Petitie pentru sustinerea Evei Labadi in functia de director al Teatrului Merlin Timisoara
Mai mulți timișoreni au lansat e petiție online pentru susținerea directorului Teatrului Merlin din Timişoara, Eva Labadi, în funcţia pe care încă o ocupă. Labadi ar urma să fie schimbată din funcție în prima zi a anului 2015, iar proiectul care vizează numirea noului director al instituției este supus miercuri votului aleșilor județeni în cadrul ședinței de plen.

Petiţia este postată pe internet, aici, iar semnatarii ei cer să se organizeze din nou concurs pentru această funcţie “în condiţii obiective şi profesionale, cu o comisie de jurizare independenţă şi competentă”.

„Eva Labadi, director al Teatrului pentru copii şi tineret MERLIN din Timişoara, poziţie câştigată prin concurs în anul 2011, încheie mandatul cu un număr impresionant de realizări:

• un număr de peste 700 de spectacole puse în scenă de teatru, la care a asistat un public de peste 75.000 de spectatori
• premiul pentru cea mai bună comedie cu păpuşi la “Carnavalul Mondial al Păpuşilor”, Jakarta, Indonezia – pentru spectacolul “La La La Dracula” în anul 2013
• participarea cu aprecieri deosebite la un număr de 15 festivaluri naţionale şi internaţionale
• încheierea unui număr de peste 50 de parteneriate cu alte instituţii publice şi ONG-uri în scopul întreprinderii a diferite proiecte culturale, artistice şi sociale
• renovarea sălii de spectacole a teatrului

În ciuda acestui palmares impresionant, la concursul pentru ocuparea unui nou mandat organizat de Consiliul Judeţean Timiş este evaluată cu 7,95 puncte, pe locul secund, în urma liderului de sindicat din teatru, persoană fără experienţă şi pregătire managerială, fără proiecte artistice semnificative, cu implicare şi iniţiativa redusă în activitatea teatrului.

„Noi, publicul teatrului şi cunoscătorii activităţii de excepţie a acestuia din ultimii patru ani suntem alături de directorul Eva Labadi, cerem anularea concursului şi reorganizarea lui în condiţii obiective şi profesionale, cu o comisie de jurizare independenţa şi competentă”, scrie în petiţie, semnată de peste 300 de oameni.

În proiectul de hotărâre ce va fis supus miercuri votului consilierilor judeţeni se menționează că “Începând cu data de 01 ianuarie 2015, d-nul Pleşa Laurenţiu se numeşte în funcţia de manager al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Merlin” Timişoara”.

„În urma desfăşurării celor două etape ale concursului de management, d-nul Pleşa Laurenţiu a obţinut nota finală 8,54 (opt54), fiind declarat câştigător al concursului, fapt prezentat în Procesul verbal final al concursului înregistrat cu nr.14 640 din 24.11.2014”, scrie în raportul proiectului de hotărâre.

UPDATE. Consilierii judeţeni l-au confirmat în funcţie pe Laurenţiu Pleş, noul director al Teatrului Merlin din Timişoara.

Marian Vasile a tras un semnal de alarmă înainte de vot, privind petiţia lansată pe internet.

„Doamna Eva Labadi a avut performanţe remarcabile. Nu înţeleg cum se poate întâmpla aşa ceva. Nu cred că s-a desfăşurat acest lucru în condiţii normale. A început să fie semnată o petiţie online pentru susţinerea doamnei Labadi şi îi invit toţi cetăţenii judeţului Timiş în a-şi exprima punctul de vedere în petiţia online”, a spus Marian Vasile, consilier judeţean PNL, în plen.

 

La rândul său, președintele CJ Timiș, Titu Bojin, a anunțat că a fost respinsă contestația depusă de Eva Labadi.

„Domnul Pleşa a câştigat concursul, doamna Labadi a făcut contestaţie, a fost respinsă contestaţia. Sunt căile legale pe care dânsa poate să le urmeze”, a precizat Titu Bojin.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor