Oamenii de afaceri italieni, interesati sa investeasca in continuare in Romania

De M. Hoster
Oamenii de afaceri italieni, interesati sa investeasca in continuare in Romania
Oamenii de afaceri italieni, interesati sa investeasca in continuare in Romania
Comunitatea oamenilor de afaceri italieni din Regiunea de vest a României a fost miercuri seara în sărbătoare. În organizarea organizaţiei patronale Confindustria, care reuneşte reprezentanţii principalelor afaceri cu capital italian din Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Timişoara, s-au întâlnit la Palatul Administrativ din Timişoara. Oaspete de onoare a fost Giancarlo Galan, ministru al Culturii în Executivul italian.

Câteva zeci de oameni de afaceri italieni, reprezentanţi ai mediului antreprenorial local şi reprezentanţi ai autorităţilor timişene s-au întrunit la sala nouă a Palatului Administrativ din Timişoara, cu ocazia unui eveniment special care a avut ca temă prezentarea activităţii organizaţiei patronale a investitorilor italieni din România, Confindustria.

„Acest eveniment are loc cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la unificarea Italiei. Confindustria, filiala Timiş, este implicată atât în activitatea economică, dar şi în cea culturală şi socială a regiunii”, a declarat Gilberto Tiveron. Prefectul Mircea Băcală, prezent la eveniment, a vorbit de importanta comunitate de italieni din judeţ. „În Timiş sunt peste 2700 de societăţi care au capital integral italian. Sunt peste 15.000 de persoane cu naţionalitate italiană care trăiesc aici”, a declarat acesta.

 

Miracolul Timişoara şi comisarul european Dacian Cioloş

Oaspetele de onoare al serii a fost Giancarlo Galan, ministrul Culturii în cabinetul Berlusconi. El a fost timp de trei mandate consecutive preşedinte al regiunii italiene Veneto, de unde provin foarte multe dintre firmele din Timişoara care au capital din peninsulă. Jovial şi plin de umor, Galan a vorbit despre „miracolul Timişoara”, de interesul extrem de mare pe care l-a atras acest oraş pentru comunitatea de afaceri italiană. El s-a declarat mulţumit de faptul că în această parte a României sunt numeroase societăţi care activează în domeniul agricol. „Eu provin din regiunea Veneto, iar aici o importantă parte a activităţii este în domeniul alimentar, dar mai ales agricol. Văd că şi aici, în această parte a României, sunt numeroase firme în domeniul agricol. Acesta este viitorul economiei! Nu pot să nu remarc activitatea unuia dintre superminiştrii Europei, Dacian Cioloş. Comisar european pentru Agricultură, el a făcut o strategie politică excelentă, nu am ce să-i reproşez”, a încheiat Giancarlo Calan.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor