Măsuri pentru șoferii care blochează liniile de tramvai: până la pilonii antiparcare se încearcă cu educarea

De Roxana Deaconescu
21Comentarii
Măsuri pentru șoferii care blochează liniile de tramvai: până la pilonii antiparcare se încearcă cu educarea
© Tion: Măsuri pentru șoferii care blochează liniile de tramvai
Primăria Timișoara ar putea cumpăra piloni antiparcare pentru zonele cu probleme, unde șoferii obișnuiesc să blocheze traseul mijloacelor de transport pe șine. De cele mai multe ori, este vorba despre șoferi veniți din alte județe, explică directorul STPT, Nicu Bitea, care recunoaște că nu s-a gândit până acum la o campanie de informare sau educare a șoferilor.

De 188 de ori au fost blocate tramvaiele Timișoarei în cursul anului 2018, iar cel mai des s-a întâmplat acest lucru în luna decembrie. De vină sunt șoferii care își lasă mașinile mult prea aproape de șine, astfel că garniturile nu mai au loc să treacă. Uneori blocajele durează doar câteva minute, alteori chiar mai bine de jumătate de oră, iar astfel se produc întârzieri foarte mari în stații.

Reprezentanții STPT recunosc că sunt probleme, dar spun că în afară de a face apel la șoferi nu prea au ce măsuri să ia. Poliția Locală este chemată aproape de fiecare dată să îi caute pe conducătorii auto, însă uneori chiar timișorenii sunt cei care încearcă să mute mașinile parcate aiurea. Amenzile pentru șoferi sunt, de obicei, de 290 de lei și 2 puncte penalizare la permis, pentru oprire neregulamentară. Se pare însă că amenzile nu-i potolesc pe șoferi.

Primarul Nicolae Robu spune că vor trebui luate măsuri, pentru că de fiecare dată este dată peste cap circulația mijloacelor de transport în comun. Or, în aceste condiții nu putem vorbi despre o calitate foarte bună a transportului public.

„Va trebui să luăm măsuri, nu știu dacă neapărat cu garduri, cu ceva piloni. Nu știu, dar va trebui să luăm măsuri, pentru că tramvaiul stă blocat până când se poate interveni. Noi trebuie să facem să nu poată fi lăsate mașinile în astfel de zone”, a explicat Robu pentru tion.ro.

Directorul STPT, Nicu Bitea, spune și el că trebuie luată atitudine, dar recunoaște că nu s-a gândit la o campanie de informare sau de educare a șoferilor, pentru că există posibilitatea ca unii dintre ei să nu-și dea seama că se pun în calea tramvaielor. Șeful societății de transport spune că au existat și situații în care vatmanul a fost nevoie să aștepte mai mult de jumătate de oră după deblocarea liniei.

„Este o soluție foarte bună să fie puși piloni metalici. Noi am discutat cu primăria în ceea ce privește reducerea de astfel de incidente, suntem în colaborare permanentă cu Poliția Locală, care vine și ia măsuri, de ridicare ori de amendare. Au fost cazuri când s-a stat mai mult de jumătate de oră. Marea majoritate a conducătorilor auto care blochează căile de rulare nu sunt din Timișoara, sunt din alte județe. Ar fi o soluție să se pună piloni. Nu este o problemă că ei parchează acolo, dar să nu lase spatele mașinii pe calea de rulare. La Spitalul «Victor Babeș» sunt foarte des întâlnite cazuri de genul acesta”, ne-a spus Bitea.

La solicitarea tion.ro, șeful STPT a promis că va organiza o întâlnire cu Poliția Locală pentru a porni o campanie de educare a șoferilor.

„O să solicităm o întâlnire cu Poliția Locală și o să identificăm o soluție… noi avem toate locațiile cu probleme. Voi propune să luăm niște măsuri de informare mult mai profundă a conducătorilor auto în ceea ce privește aceste locații”, a mai spus Bitea pentru tion.ro.

Este cunoscut și faptul că în Timișoara sunt mari probleme cu locurile de parcare, atât în zona centrală, cât și în cartiere, iar municipalitatea nu are momentan soluții pentru toate zonele. Se discută de ceva timp despre parcări etajate în cartierele Girocului și Lipovei, dar proiectele sunt încă în lucru la Societatea de Drumuri Municipale.

Articole pe aceeași temă:

Una dintre cauzele întârzierii mijloacelor de transport pe șine în stații o reprezintă și blocarea liniilor de către șoferii care își parchează ilegal mașinile, de multe ori chiar în calea garniturilor. S-a întâmplat săptămâna trecut de două ori într-o zi, în zona Dâmbovița, pe linia 9. Anul trecut,...

Timișorenii care au așteptat sâmbătă seara după tramvaiul 9 au stat degeaba. Garnitura a fost ținută pe loc mai bine de jumătate de oră de un șofer care și-a parcat mașina în calea liniei din Dâmbovița, chiar în aceeași zonă în care un alt șofer s-a pus în dreptul mijloacelor de transport pe șine sâ...21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor