Marilen Pirtea si-a donat indemnizatia de parlamentar prin Fundatia UVT pentru plata a cinci burse scolare

De Marcel Hoster
3Comentarii
Marilen Pirtea si-a donat indemnizatia de parlamentar prin Fundatia UVT pentru plata a cinci burse scolare
Cinci copii din mediul rural vor fi susţinuţi financiar, prin intermediul Fundaţiei Universitatea de Vest Timişoara. Timp de zece luni ei vor primi lunar câte 300 de lei, sumele fiind donate de rectorul UVT, Marilen Pirtea, din banii obţinuţi de acesta ca şi îndemnizaţie de parlamentar.

Fundația Universitatea de Vest Timișoara a semnat contractele de acordare a burselor școlare pentru un număr de cinci elevi din mediul rural, din județul Timiș, sursa de finanțare fiind indemnizația de parlamentar a deputatului Marilen Gabriel Pirtea, în acelaşi timp şi rector al UVT.

Valoarea burselor școlare va fi de 300 lei, durata de acordare fiind de 10 luni. Selecția elevilor care beneficiază de aceste burse se face de către Fundație la începutul fiecărui an calendaristic. Se vor acorda burse pentru elevi care au părinții plecați în străinătate și ale căror condiții de viață sunt precare, pentru elevi care provin din mediu defavorizat economic (venituri familiare limitate, mulți membri ai familiei), respectiv o bursă pentru elevi orfani. Elevii beneficiari vor trebui ca pe perioada acordării să nu renunțe la frecventarea cursurilor, să nu înregistreze 10 absențe nemotivate într-un semestru, să nu aibă corigențe, să aibă media 10 la purtare și să nu înregistreze o medie semestrială și anuală mai mică de 8.

pirtea

Beneficiarii burselor școlare în anul 2017 sunt: Iovi Narcisa Laura, Brestovăț, clasa a II-a, Dunca Daniel Ioan, Darova, clasa I, Homone Daniel Ifrim, Dudeștii Noi, clasa a VIII-a, Duca Adriana Cristina, Pișchia, clasa a III-a, Groza Andra-Andreea, Gottlob, clasa a VI-a. Scopul burselor este sprijinirea elevilor din mediul rural, pentru a-i menține la școală și a le îmbunătăți rezultatele la învățătură. Fundația Universitatea de Vest Timișoara se va asigura de îndrumarea elevilor în respectarea criteriilor de acordare a bursei și va avea o legătură strânsă cu unitățile de învățământ în care aceștia învață.

„Ne ajută foarte mult, pentru mâncare, pentru ce îi trebuie la școală. E un copil bun, învață bine, e pasionat de șah. Acum e clasa a 8-a. Bursa îl ajută să se pregătească pentru liceu. Nu știe sigur, dar ar vrea să meargă la Emanuil Ungureanu”, a declarat Veronica Rotundu, bunica lui Homone Daniel Ifrim.

„Andreea va folosi o parte din bani pentru meditații, care să o ajute să obțină rezultate bune la Evaluarea Națională. Fratele ei are probleme serioase de sănătate. Sigur îi vor fi utili banii în familie. Patru persoane trăiesc din pensia bunicilor și din gospodărie”, a declarat directoarea Școlii Gimnaziale Gottlob, Luminița Lezeu.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor