Luni incepe curatenia de toamna la Timisoara

De T. Ex.
Incepe curatenia de toamna la Timisoara
Incepe curatenia de toamna la Timisoara
Timişorenii vor avea ocazia, de luni, să scape de lucrurile de care nu mai au nevoie prin casă şi de resturile vegetale rămase din curăţarea arborilor. De săptămâna viitoare străzile se vor umple de gunoaie pentru că va începe oficial curăţenia generală de toamnă la Timişoara.

Curăţenie generală de toamnă se va desfăşura în două etape: între 10-16 octombrie 2011 în cartierele şi zonele din partea de nord a municipiului faţă de canalul Bega, iar între 17-25 octombrie 2011 în sudul oraşului.

Angajaţii Retim vor colecta numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţarea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale, a spaţiilor verzi din jurul imobilelor, a curţilor şi grădinilor. Pentru a putea fi ridicate, oamenii trebuie să le depună în ordine la bordura carosabilului, fără să împiedice circulaţia, până cel târziu cu o zi înainte de data în care este programată colectarea în zonele în care locuiesc.

Proprietarii imobilelor în faţa cărora se găsesc deşeuri după ce pe strada respectivă s-au colectat deja gunoaiele riscă sancţiuni contravenţionale. Pot primi amenzi între 200 şi 2.000 de lei conform OUG 78 din 2000 privind regimul deşeurilor, actualizată.

Nu se colectează deşeuri rezultate din amenajări interioare sau provenite din salubrizarea pivniţelor şi a podurilor, de exemplu moloz, praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte. Pentru acestea colectarea se face contra cost, pe bază de comandă la sediul Retim ori la numerele de telefon 0256/ 499.490 sau 0256/ 220.064. Reprezentanţii societăţii Retim atrag atenţia că resturile de materiale de construcţii scoase pe străzi nu se vor ridica, urmând ca Poliţia Locală să-i identifice şi să-i sancţioneze pe cei care au depozitat astfel de deşuri pe domeniul public.

Echipamentele electrice şi electronice (DEEE) şi resturile de materiale rezultate din reparaţii şi amenajări interioare în cantităţi de sub un metru cub se preiau gratuit de la populaţie la patru punctele de colectare din oraş: str. A. Imbroane nr. 70, Calea Torontalului nr. 94, str. Energiei nr. 3 şi Calea Moşniţei nr. 2. Punctele de colectare ale Retim funcţionează între orele 8.00-20.00.

Download perimetre curatenia de toamna

Download program curatenie de toamna pe strazi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor