Loturile 3 si 4 din autostrada Lugoj – Deva ar trebui finalizate pana in vara anului viitor

De Marcel Hoster
15Comentarii
Loturile 3 si 4 din autostrada Lugoj – Deva ar trebui finalizate pana in vara anului viitor
© Tion: Loturile 3 si 4 din autostrada Lugoj – Deva ar trebui finalizate pana in vara anului viitor
Problemele de construcţie la toate cele trei loturi din autostrada Lugoj – Deva, aflate în lucru, vor fi rezolvate cât de curând, asigură şeful Companiei de Drumuri, Cătălin Homor. El spune că va fi lansată licitaţia pentru tunelurile de pe lotul 2, dar se va rezolva şi problema acordului de mediu, ceea ce va debloca activitatea şi pe lotul 4.

Directorul Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – CNADNR, Cătălin Homor, a anunţat că în următoarele luni ale acestui an activitatea legată de cele trei loturi ale autostrăzii Lugoj – Deva, aflate în lucru, va fi una intensă.

Despre cei 15 kilometri de pe lotul 2, până la Margina, se ştie deja, aceştia vor fi deschişi circulaţiei din acest an. Pe lotul 3 ar exista alţi zece kilometri, dar nu se ştie dacă se va putea circula pe aceştia, fiind vorba de mai multe secţiuni de drum. Cert este că i s-a cerut constructorului să stabilească un plan de lucru pentru acest sector.

„Ar fi cei 10 km între cele două noduri, însă ar urma să fie foarte fracţionat sectorul. Am avut discuţii cu constructorul să vină cu un grafic cu certitudinea că putem finaliza. Nu vreau sa zic ca vom deschide şi să nu deschidem”, a declarat Catalin Homor, conform Hotnews.ro.

Una dintre marile probleme ale construcţiei acestei autostrăzi este legată de lipsa unui acord de mediu. Această problemă birocratică a dus şi la oprirea lucrărilor pe lotul 4.

„Cu Acordul de Mediu… sunt foarte multe etape. Pe 15 octombrie este ultimul termen pe care îl avem. În funcţie de cum trece fiecare etapa de dezbatere publică. Sperăm că până pe 15 noiembrie să avem şi Autorizaţia şi Acordul de Mediu. După ce vom avea aceste acte pe lotul 4 nu va mai fi niciun blocaj. Finalizarea pe lotul 3 şi lotul 4 este estimată pentru iulie 2017”, a mai declarat Homor, conform aceleiaşi surse.

Lotul 2 are cei 15 kilometri care vor scoate traficul din Făget, dar continuarea lucrărilor depinde de tunelurile care trebuie construite aici. Licitaţia pentru desemnarea unei firme care să se ocupe de aceste obiective întârzie, dar Homor spune că problema va fi rezolvată în octombrie, cel târziu noiembrie, când va fi realizată procedura de licitaţie.

„Constructorul de pe Lotul 2 s-a angajat că în luna septembrie va preda proiectul tehnic final pentru sectorul unde vor fi tunele. Va fi evaluat și am putea chiar şi în luna octombrie să scoatem la licitaţie. Cu o marjă de rezervă aş putea spune că în luna noiembrie cel târziu va fi scos la licitaţie”, a mai declarat Homor.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor