tion.ro Web analytics

Loturile 3 si 4 din autostrada Lugoj – Deva ar trebui finalizate pana in vara anului viitor

Loturile 3 si 4 din autostrada Lugoj – Deva ar trebui finalizate pana in vara anului viitor

<p>Tion: Loturile 3 si 4 din autostrada Lugoj – Deva ar trebui finalizate pana in vara anului viitor</p>
Problemele de construcţie la toate cele trei loturi din autostrada Lugoj – Deva, aflate în lucru, vor fi rezolvate cât de curând, asigură şeful Companiei de Drumuri, Cătălin Homor. El spune că va fi lansată licitaţia pentru tunelurile de pe lotul 2, dar se va rezolva şi problema acordului de mediu, ceea ce va debloca activitatea şi pe lotul 4.
Scris de Marcel Hoster - Problemele de construcţie la toate cele trei loturi din autostrada Lugoj – Deva, aflate în lucru, vor fi rezolvate cât de curând, asigură şeful Companiei de Drumuri, Cătălin Homor. El spune că va fi lansată licitaţia pentru tunelurile de pe lotul 2, dar se va rezolva şi problema acordului de mediu, ceea ce va debloca activitatea şi pe lotul 4.

Directorul Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – CNADNR, Cătălin Homor, a anunţat că în următoarele luni ale acestui an activitatea legată de cele trei loturi ale autostrăzii Lugoj – Deva, aflate în lucru, va fi una intensă.

Despre cei 15 kilometri de pe lotul 2, până la Margina, se ştie deja, aceştia vor fi deschişi circulaţiei din acest an. Pe lotul 3 ar exista alţi zece kilometri, dar nu se ştie dacă se va putea circula pe aceştia, fiind vorba de mai multe secţiuni de drum. Cert este că i s-a cerut constructorului să stabilească un plan de lucru pentru acest sector.

„Ar fi cei 10 km între cele două noduri, însă ar urma să fie foarte fracţionat sectorul. Am avut discuţii cu constructorul să vină cu un grafic cu certitudinea că putem finaliza. Nu vreau sa zic ca vom deschide şi să nu deschidem”, a declarat Catalin Homor, conform Hotnews.ro.

Una dintre marile probleme ale construcţiei acestei autostrăzi este legată de lipsa unui acord de mediu. Această problemă birocratică a dus şi la oprirea lucrărilor pe lotul 4.

„Cu Acordul de Mediu… sunt foarte multe etape. Pe 15 octombrie este ultimul termen pe care îl avem. În funcţie de cum trece fiecare etapa de dezbatere publică. Sperăm că până pe 15 noiembrie să avem şi Autorizaţia şi Acordul de Mediu. După ce vom avea aceste acte pe lotul 4 nu va mai fi niciun blocaj. Finalizarea pe lotul 3 şi lotul 4 este estimată pentru iulie 2017”, a mai declarat Homor, conform aceleiaşi surse.

Lotul 2 are cei 15 kilometri care vor scoate traficul din Făget, dar continuarea lucrărilor depinde de tunelurile care trebuie construite aici. Licitaţia pentru desemnarea unei firme care să se ocupe de aceste obiective întârzie, dar Homor spune că problema va fi rezolvată în octombrie, cel târziu noiembrie, când va fi realizată procedura de licitaţie.

„Constructorul de pe Lotul 2 s-a angajat că în luna septembrie va preda proiectul tehnic final pentru sectorul unde vor fi tunele. Va fi evaluat și am putea chiar şi în luna octombrie să scoatem la licitaţie. Cu o marjă de rezervă aş putea spune că în luna noiembrie cel târziu va fi scos la licitaţie”, a mai declarat Homor.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Eveniment

  UPDATE. Cod portocaliu de vreme rea, în Timiș. Sunt așteptate vijelii și căderi de grindină

  România

  Prințul Charles, vizită în România. Întâlnire cu președintele, premierul, Custodele Coroanei și refugiați ucraineni

  Capitala Culturala

  „They dance alone”, acțiune dedicată dorului, în Piața Libertății din Timișoara

  Capitala Culturala

  FOTO. Animal Crossing, o nouă premieră la Teatrul Basca

  România

  Femeie găsită moartă după ce a plecat în excursie împreună cu iubitul, în Bihor

  Ştiri din Timiș

  Timișoara și alte localități din județ, incluse pe ruta EuroVelo 13

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Trei tiruri cu ajutoare umanitare pleacă de la Aerodromul Cioca spre Ucraina

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Terapie prin horticultură cu elevii Centrului Educațional „P. P. Neveanu” din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Spitalul Județean din Timișoara va avea un Centru de Recuperare Motorie în Lovrin. Ce presupune investiția CJT

  Ştiri din Timiș

  Parc tematic inovativ pe 70 de hectare la Parța. CJT se inspiră din Franța pentru realizarea lui

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici