Liceul Calderon va fi refacut pe bani europeni, printr-un proiect de 2,3 milioane de euro

De A.S.
Reactualizat la:
3Comentarii
Liceul Calderon va fi refacut pe bani europeni, printr-un proiect de 2,3 milioane de euro
© TION: Liceul Calderon va fi refacut pe bani europeni, printr-un proiect de 2,3 milioane de euro
Un nou contract de finanţare a fost semnat luni la Primăria Timişoara, pentru reabilitarea Liceului „Jean Louis Calderon”. Şcoala de pe strada Pestalozzi va fi reabilitată, modernizată şi echipată printr-un proiect pe fonduri europene de peste 2,3 milioane de euro.

La fel ca şi în cazul Liceului „Nikolaus Lenau” şi al Colegiului C.D. Loga, Primăria Timişoara a organizat, în primăvară, licitaţia pentru reabilitarea Liceului „Jean Louis Calderon”, angajându-se să finanţeze lucrările din venituri proprii dacă nu se va reuşi atragerea de fonduri din alte surse.

Reprezentanţii primăriei anunţau atunci că, în cazul Liceului Calderon, licitaţia a fost câştigată de firma Paulus SRL din Ploieşti, la o valoare de 8 milioane de lei. Ulterior a apărut posibilitatea ca lucrările să fie finanţate din bani europeni, în urma unor realocări de fonduri pe POR, din sumele rămase necheltuite pe POS Mediu şi POS Transport, potrivit autorităţilor locale. S-a obţinut finanţare pentru reabilitarea celor trei unităţi de învăţământ timişorene, luni fiind semnat, la primărie, contractul pentru Liceul Calderon. Practic s-a schimbat sursa de finanţare.

Proiectul prevede reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale a Liceului Teoretic „Jean Louis Calderon.”

Perioada de implementare este de 12 luni de implementare, iar proiectul vizează reabilitarea infrastructurii liceului prin lucrări la structura de rezistență, fațade, acoperiș, pardoseli, pereți, planșee și tâmplărie, dar și refacerea sistemelor de preluare și colectare a apelor pluviale, amenajarea grupurilor sanitare, reabilitarea instalaţiilor (apă, canal, instalații electrice și termice) și amenajarea terenului de sport și a vestiarelor. Prin acest proiect vor fi reabilitate și echipate 34 de săli de clasă, 16 laboratoare, o bibliotecă, șase cabinete, o sală de sport, o sală de festivități, o sală de arte și o arhivă, aproape 1.000 de elevi elevi urmând să beneficieze de aceste facilități. De asemenea, proiectul include și amenajarea spațiului de recreație din exteriorul clădirii.

Valoarea totală a proiectului este de 10,38 milioane de lei, aproximativ 2,36 milioane de euro, finanțarea nerambursabilă fiind de 9,96 milioane de lei, aproximativ 2,26 milioane de euro.

Primarul Nicolae Robu şi directorul ADR Vest, Sorin Maxim, au semnat luni contractul de finanţare.

A.S.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor