Judetul Timis pe locul doi, dupa Bucuresti, la numarul de inscrieri in clasa pregatitoare

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
1Comentariu
Judetul Timis pe locul doi, dupa Bucuresti, la numarul de inscrieri in clasa pregatitoare
© TION - Judetul Timis pe locul doi, dupa Bucuresti, la numarul de inscrieri in clasa pregatitoare
Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a centralizat situaţia preliminară privind înscrierea în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2015-2016, după prima etapă, iar județul Timiș se află pe locul doi, după București, la numărul de înscrieri. În prima zi de înscrieri, în Timiș s-au depus peste 1.000 de cereri de înscriere.


Timişul se situează pe locul doi în ceea ce priveşte înscrierea în clasa pregătitoare, la numărul de cereri, după Bucureşti. Conform tabelului emis de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, în Timiş s-au depus luni, până la ora 18, 1.100 de cereri – 933 copii cu vârsta de 6 ani, împliniţi înainte de data de 1 septembrie 2014 şi 167 copiii cu vârsta de 6 ani, împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2014. În Bucureşti s-au înscris un număr de 3.037 de viitori elevi.

Potrivit datelor înregistrate în sistem, în prima zi de înscriere, până la ora 18:00, au fost completate la nivel naţional 22.025 de cereri. Dintre acestea, 18.932 de cereri vizează copiii cu vârsta de 6 ani, împliniţi înainte de data de 1 septembrie 2015, iar 3.093 de cereri, copiii cu vârsta de 6 ani (împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2015).

Părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2015-2016 începând de luni, 23 februarie, până în data de 13 martie. În cazul copiilor a căror vârstă permite înscrierea în clasa pregătitoare, cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ la care se solicită înregistrarea copiilor. Validarea cererilor-tip se face zilnic, în intervalul orar 08:00 – 20:00 (luni-vineri), respectiv 08:00 – 13.00 (sâmbăta).

În intervalul 20 – 21 martie vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă. A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24 martie – 3 aprilie, iar pe 10 aprilie se vor afişa rezultatele finale.

Între 13 – 17 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere. Tot luni, 23 februarie, a început şi înscrierea copiilor în clasa I, în unităţile şcolare din circumscripţia de care aceştia aparţin. Înscrierea se va face direct la sediul unităţilor de învăţământ, pe acelaşi segment orar destinat şi înscrierilor pentru clasa pregătitoare.

Etapa se va încheia în data de 13 martie. Pentru părinţii care doresc înscrierea copiilor în alte unităţi de învăţământ decât cele de circumscripţie, Ministerul Educației a alocat perioada 23 martie – 3 aprilie. În data de 10 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, vor fi afişate listele finale ale copiilor înscrişi în clasa I.

Articole pe aceeași temă:

A inceput inscrierea in clasa pregatitoare: 23 de elevi inscrisi in doua ore la Liceul Pedagogic1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor