A inceput inscrierea in clasa pregatitoare: 23 de elevi inscrisi in doua ore la Liceul Pedagogic din Timisoara

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
A inceput inscrierea in clasa pregatitoare: 23 de elevi inscrisi in doua ore la Liceul Pedagogic din Timisoara
© TION - A inceput inscrierea in clasa pregatitoare: 23 de elevi inscrisi in doua ore la Liceul Pedagogic din Timisoara
Au început înscrierile în clasa pregătitoare! În județul Timiş sunt disponibile 278 de clase, cu o capacitate de 6.774 de locuri.


Luni, în prima zi de înscrieri, la Liceul Pedagogic din Timişoara, până la ora 10, au fost înscrişi deja 23 de copii. Liceul Pedagogic are 31 de străzi în circumscripţie şi are disponibile 50 de locuri în clasa pregătitoare, adică două clase. Dacă va fi nevoie, clasele vor fi suplimentate, dar există riscul ca datorită aglomerării numărului de elevi, unele clase, din anii mai mari, să fie nevoite să facă chiar şi ore de după-amiază.

Anul trecut, deşi aveau trei clase de pregătitoare, cei de la Liceul Pedagogic s-au trezit cu cinci clase. De multe ori părinţii îşi fac viză de flotant sau îşi mută domiciliul pe străzile arondate unităţii şcolare pentru ca odraslele lor să înveţe la şcoli considerate de ei bune.

„Liceul Pedagogic a cerut două clase și până în momentul de față avem 23 de înscriși, sperăm să nu fie înscriși peste 50, dacă se întâmplă acest lucru obligația noastră ca școală este să îi primim pe toți cei care locuiesc în circumscripția școlară și să încercăm cumva schimbarea planului de școlarizare. Vom solicita o suplimentare a numărului de clase”, spune Nicolae Seimeanu, director adjunct al Liceului Pedagogic din Timişoara.

Înscrierile vor avea loc în două etape. La etapa a doua participă doar cei care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ, după prima etapă.

Etapa întâi se desfășoară în perioada 23 februarie – 13 martie, de luni până vineri, între orele 08:00 – 20:00, sâmbăta, între orele 09:00 – 13:00. Părinţii pot fi programaţi pentru înscriere de către unitatea de învăţământ. În perioada 20-21 martie are loc afişarea, în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectoratelor şcolare, a listei copiilor înscrişi, după prima etapă.

A doua etapă va avea loc în perioada 24 martie – 3 aprilie. Părinţii copiilor ce nu au fost cuprinși într-o unitate de învățământ în prima etapă vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile.

Unităţile de învăţământ sunt obligate să afişeze situaţia copiilor înscrişi şi a locurilor rămase disponibile, după fiecare etapă de înscriere. Lista finală, după a doua etapă, va fi afișată în 10 aprilie în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectoratelor şcolare.

Se pot înscrie copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2015, inclusiv. La solicitarea părinţilor, se pot înscrie copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2015, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Articole pe aceeași temă:

Incep inscrierile in clasa pregatitoare. Aproape 7.000 de locuri disponibile in Timis0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor