Incep inscrierile in clasa pregatitoare. Aproape 7.000 de locuri disponibile in Timis

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
Incep inscrierile in clasa pregatitoare. Aproape 7.000 de locuri disponibile in Timis
© TION - Incep inscrierile in clasa pregatitoare. Aproape 7.000 de locuri disponibile in Timis
De luni încep înscrierile în clasa pregătitoare. În județul Timiş, pentru clasa pregătitoare, sunt disponibile 278 de clase, aprobate, cu o capacitate de 6.774 de locuri.


Înscrierile vor avea loc în două etape. La etapa a doua participă doar cei care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ, după prima etapă.

Etapa întâi se desfășoară în perioada 23 februarie – 13 martie, de luni până vineri, între orele 08:00 – 20:00, sâmbăta, între orele 09:00 – 13:00. Părinţii pot fi programaţi pentru înscriere de către unitatea de învăţământ. În perioada 20-21 martie are loc afişarea, în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectoratelor şcolare, a listei copiilor înscrişi, după prima etapă.

A doua etapă va avea loc în perioada 24 martie – 3 aprilie. Părinţii copiilor ce nu au fost cuprinși într-o unitate de învățământ în prima etapă vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile. Unităţile de învăţământ sunt obligate să afişeze situaţia copiilor înscrişi şi a locurilor rămase disponibile, după fiecare etapă de înscriere. În 10 aprilie are loc afişarea, în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectoratelor şcolare, a listei copiilor înscrişi, după a doua etapă

Se pot înscrie copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2015, inclusiv. La solicitarea părinţilor, se pot înscrie copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2015, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Părintele poate opta pentru înscrierea la şcoala de circumscripţie – în această situaţie copilul este automat înscris, ori pentru o unitate de învăţământ, alta decât şcoala de circumscripţie – în această situaţie copilul este înscris în limita locurilor libere şi, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale şi, ulterior, a celor specifice de departajare. Părintele poate solicita ca locul la şcoala de circumscripţie să fie rezervat pentru eventualitatea în care copilul nu este înscris la unitatea de învăţământ pentru care părintele a făcut opţiunea.

Înscrierile vor avea loc la unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului. Cererile-tip de înscriere pot fi completate şi validate direct la unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului. Cererile-tip de înscriere pot fi completate şi online, pe un formular disponibil la adresa www.edu.ro, în secţiunea Înscriere în învăţământul primar. Formularul va fi disponibil online din data de 23 februarie. După completarea cererii online, părintele va trebui să meargă la unitatea de învăţământ la care doreşte înscrierea copilului, pentru validarea cererii.

Părinții au nevoie de: cerere-tip de înscriere, copie şi original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal, copie şi original al certificatului de naştere al copilului, documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare/clasei I (acolo unde este cazul), alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale şi/sau specifice (acolo unde este cazul).

Pentru informaţii, părinţii pot apela şi un Telverde: pentru judeţul Timiş numărul este 0800 816 256, disponibil între orele 8.00-20.00.

În ataşamentul acestui material găsiţi şi planul de şcolarizare pentru clasa pregătitoare în judeţul Timiş, pentru anul şcolar 2015-2016.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor