Joi incepe admiterea in scolile profesionale, in Timis

De Valentin Rusu
1Comentariu
Joi incepe admiterea in scolile profesionale, in Timis
© TION - Joi incepe admiterea in scolile profesionale, in Timis
Nu toţi elevii care au terminat clasa a VIII-a merg la liceu. Unii aleg şcoala profesională pentru că vor să facă o meserie anume, alţii pentru că au media mai mică, ori alţii pentru că nu au luat sau nu au dat examenul de Evaluare Naţională.

Oricum ar fi, prima etapă de admitere în învăţământul profesional şi tehnic este în plină desfăşurare. Joi, 3 iulie, se transmite de către comisiile de admitere judeţene din Timiş baza de date care cuprinde media de absolvire a învăţământului obligatoriu şi media obţinută la probele de Evaluare Naţională de către aceşti copii.

„După ce unităţile primesc această bază de date, la nivelul unităţilor de învăţământ se întocmeşte o listă cu elevii admişi şi respinşi, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere în învăţământul profesional”, spune Aura Danielescu, inspector şcolar general de Timiş.

Comisia respectivă va transmite comisiei judeţene, în format electronic şi scris, lista cu candidaţii admişi la învăţământul profesional cu durata de trei ani. În 4 iulie, comisia de admitere judeţeană va valida lista candidaţilor declaraţi admişi în învăţământul profesional şi va transmite unităţilor de nivel gimnazial lista candidaţilor admişi şi respinşi. Se vor afişa aceste liste în fiecare unitate de învăţământ gimnazial.

„În 5-6 iulie se vor depune dosarele de înscriere la unităţile de învăţământ la care candidaţii au fost declaraţi admişi. Etapa a doua începe în 25 iulie şi ţine până în luna august. Elevii pot opta pentru învăţământul profesional şi tehnic pe locurile libere. Etapa a 3-a începe în 25 august şi ţine până în 9 septembrie”, spune Aura Danielescu.

La şcoala profesională se pot înscrie şi cei care nu s–au prezentat la Evaluarea Naţională. Se face media de pe clasele 5-8 şi li se consideră nota 1 la Evaluare.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor