Intrare libera la filme de Cannes, Berlin si Sundance, la Arad (P)

Intrare libera la filme de Cannes, Berlin si Sundance, la Arad (P)
© TION: Intrare libera la filme de Cannes, Berlin si Sundance, la Arad (P)
Prima ediție a Festivalului de film documentar fARAD va avea loc între 20-21 decembrie 2014 și va aduce în sala cinematografului Arta lungmetraje recent prezentate la festivalurile de la Cannes, Berlin și Sundance.


Produs de Romanian Film Initiative | FilmETC, sub patronajul Primăriei Aradului, festivalul este primul eveniment cultural marcant organizat prin nou înființatul Centru Municipal de Cultură în colaborare cu Asociația Arad Capitală Europeană a Culturii 2021.

Festivalul va redeschide și porțile proaspăt renovatului Cinema Arta, de pe strada Vasile Alecsandri, unul dintre cele mai vechi cinematografe de artă din oraș, unde vor avea loc toate proiecțiile din festival.

Întrucât prima ediție a fARAD-ului coincide cu aniversarea a 25 de ani de la Revoluție, programul explorează felul în care documentarul se raportează la această idee — formal, emoțional, local și internațional.

“O echipă profesionistă și sudată în timp cum este cea care produce festivalul new-yorkez Making Waves, o selecție condensată și atractivă de filme documentare și un context local mai mult decât favorabil dezvoltării ulterioare a acestui eveniment-pilot sunt garanția unui succes asigurat. Sper ca publicul să se conecteze la acest festival cu același entuziasm cu care ne-am implicat și noi în generarea lui într-un timp record”, a spus Mihai Chirilov, membru în board-ul fARAD și director artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania de la Cluj și al Making Waves: New Romanian Cinema din New York.

PROGRAMUL FESTIVALULUI:

Sâmbătă, 20 decembrie
Ora 15.00 – Stremţ 89, (în prezenţa regizorilor)
Ora 15.45 – Timişoara: Decembrie 1989
Ora 17.30: Maidan ( a avut premiera la Cannes)
Ora 20.00: Bucureşti, unde eşti (în prezenţa regizorului)
Ora 22.00: Tvetanka (în prezenţa regizorului)

Duminică, 21 decembrie
Ora 11.00 Întâlnire cu tinerii documentarişti din Arad (Librăria Scienta, str. Vasile Alecsandri, nr. 1)
Ora 15.00 Al doilea joc
Ora 17.00 – Concerning violence (Despre violenţă)
Ora 19.00 – Kinema Ikon: 11 filme (în prezenţa autorilor)
Ora 21.00 – Videogramele unei revoluţii

INTRAREA LA TOATE PROIECŢIILE ESTE LIBERĂ.
Regulament de plasare a anunturilor