Impactul Provident în regiunea de Vest – 13,5 milioane de euro. Compania a plătit salarii de 5,8 milioane de euro doar în Timiş

Reactualizat la:
Impactul Provident în regiunea de Vest – 13,5 milioane de euro. Compania a plătit salarii de 5,8 milioane de euro doar în Timiş
© foto: Provident
ADVERTORIAL. În contextul în care românii au început să aibă aşteptări din ce în ce mai mari de la multinaţionale şi companiile private din ţară, Provident Financial România a realizat un studiu de amprentă economică pentru a cuantifica impactul prezenţei companiei pe piaţa din România.

Din 2006 şi până la finalul anului 2017, impactul direct al Provident în România a ajuns la un cuantum de peste 300 de milioane de euro, salarii şi contribuţii la bugetul de stat, în perioada 2006 – 2017. Impactul total a depăşit 4,5 miliarde de euro, arată analiza realizată de Civitta şi prezentată în cadrul unui eveniment organizat de Provident la care au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, judeţene dar şi parlamentari de Timiş.

În total, de la intrarea pe piaţa din Timiş, în anul 2008, şi până la finalul anului 2017, contribuţia companiei a fost de 5,8 milioane de euro doar prin plata salariilor către angajaţi. Impactul indirect, prin plăţile făcute către furnizori, a fost de 31 de milioane de euro.

foto: Provident foto: Provident ©

De altfel, la nivelul întregii regiuni de Vest, contribuţia directă a angajatorului britanic a fost de 13,5 milioane de euro. Impactul total al companiei reprezintă suma dintre valoarea adăugată, definită prin impactul direct, impactul indirect, tradus prin cheltuielile furnizorilor pe măsură ce aceştia rulează sumele încasate de la Provident, dar şi prin sumele acordate clienţilor, şi impactul indus, calculat prin efectul de multiplicare în economie.

Dincolo de a crea locuri de muncă, este responsabilitatea fiecărei companii private să investească în comunităţile unde activează. Astfel, de la sosirea în România şi până la finalul anului trecut, Provident a investit peste 1,1 milioane de euro în programe sociale şi de educaţie financiară precum Bursele stART sau Siguranţă Financiară.

Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanți furnizori de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,4 milioane de clienți în 9 țări din Europa, precum şi în Mexic și Australia. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din Europa Centrală și de Sud-Est și una dintre cele mai puternice companii internaționale listate la Bursa din Londra.
Regulament de plasare a anunturilor