Grupul suedez Medicover a deschis o noua clinica in Timisoara

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Grupul suedez Medicover a deschis o noua clinica in Timisoara
Medicover a inaugurat joi o nouă clinică multidisciplinară, chiar ȋn centrul Timişoarei, pe Bd. Mihai Eminescu nr.1. Grupul suedez care activează în 13 ţări din Europa este prezent şi în România. Medicover are peste 100 de clinici, 80 de laboratoare, 300 de puncte de recoltare în Europa. În România sunt 16 clinici. În urmă cu trei ani s-a deschis un spital general, iar acum Medicover se concentrează pe dezvoltarea regională.

“Inaugurarea noii clinici din Timişoara marchează prima fază de dezvoltare pentru anul 2015, parte din planul de investiţii care include trei noi clinici ȋn fiecare an. Cu o investiţie de peste 600 000 de euro, clinica Medicover Timişoara este astăzi una dintre cele mai mari clinici multidisciplinare, ce oferă acces la o gamă largă de servicii medicale, ȋncadrate ȋn peste 20 de specialităţi, cu o echipă de peste 40 de medici, cu nume sonore ale lumii medicale. Avem suportul grupului Medicover şi susţinerea pentru investiţii pe termen lung pentru România” a declarat dr. Bogdan Pană, director general servicii medicale Medicover România.

Centrul de excelenţă ȋn Medicina Muncii şi Sănătate Ocupaţională are o experienţă de 20 de ani pe piaţa serviciilor medicale. În cadrul clinicii pacienţii au acces la peste 20 de specialităţi.

“De opt ani suntem în Timişoara şi încercăm să ne consolidăm poziţia. Deschidem astăzi o clinică mai mare, ne triplăm capacitatea, oferim acces clienţilor şi pacienţilor la peste 20 de specialităţi medicale, cu 40 de medici în echipa medicală, nume de renume pe plan naţional. Avem departamentul de cardiologie, avem un departament de oftalmologie de top, punem în funcţiune un tomograf în coerenţă optică de ultimă generaţie, echipament ce realizează cea mai complexă evaluare oftalmologică în acest moment. Tonul în oftalmologia pediatrică în Timişoara se dă la Medicover. Avem la dispoziţie echipamente imagistice de top, pornind de la aparatul cardiovascular până la cel musculoscheletal. O parte importantă din activitatea noastră se adresează clienţilor corporate, suntem un centru de excelenţă în medicina muncii. Suntem într-o locaţie centrală, accesibilă, avem o echipă medicală perfomantă”, spune dr. Adina Avram – director Clinica Medicover Timişoara.

Personalitate marcantă din domeniul Cardiologiei – prof. dr. Daniel Florin Lighezan, membru ȋn Boardul Societăţii Române de Cardiologie, membru FESC al Societăţii Europene de Cardiologie, oferă consultaţii ȋn clinica Medicover Timişoara. Ȋmpreună cu echipa de cardiologi se pot efectua investigaţii performante pentru diagnosticul, tratamentul şi evaluarea periodică a afecţiunilor cardiovasculare. Personalul clinicii oferă acces la metode moderne de screening şi control al riscului cardiovascular ȋntr-o abordare multidisciplinară – cardiolog – neurolog – diabetolog – pneumolog – internist. Centrul de Reabilitare Medicală dispune de o bază complexă de tratament fizioterapeutic şi de recuperare medicală ȋn care oferă pacienţilor servicii complexe: electroterapie, laserterapie, ultrasunete, terapie cu unde de şoc extracorporale, hidroterapie – băi galvanice, termoterapie, gimnastică medicală, kinetoterapie. Echipa medicală coordonată de conf. univ. dr. Claudiu Avram este formată din specialişti ȋn domeniul reumatologiei, recuperării medicale şi kinetoterapiei. Centrul de testare şi evaluare cardio-pulmonară la efort – ȋn premieră la Medicover – vine cu echipamente de ergospirometrie la efort de ultimă generaţie, sub ȋndrumarea conf. dr. Claudiu Avram – pentru cea mai performantă investigaţie ȋn evaluarea metabolismului şi capacităţii de efort, cu toate componentele sale.

O altă premieră ȋn Medicover o aduce Centrul de excelenţă în Oftalmologie – în cadrul acestui centru, echipa medicală realizează evaluarea complexă şi modernă a ochiului şi a patologiei sale, la copii şi adulţi: tomografie în coerenţă optică (OCT – produs de Heidelberg Engineering), perimetrie (câmp vizual), măsurarea şi monitorizarea tensiunii intraoculare, biomicroscopie, examenul fundului de ochi, evaluarea refracţiei şi corecţie optică. Dr. Florina Stoica, coordonatoarea departamentului de oftalmologie, realizează screeningul retinopatiei de prematuritate prin oftalmoscopie indirectă, serviciu unic în regiunea de Vest a României.

Centrul de excelenţă ȋn Pediatrie oferă acces la diferite specialităţi pediatrice şi la servicii medicale dedicate exclusiv copiilor. Şef lucrări dr. Corina Paul, medic primar pediatrie şi endocrinologie, coordonează o echipă formată din medici primari pediatri cu o vastă experienţă clinică şi cu supraspecializări ȋn domeniul cardiologiei şi ecocardiografiei pediatrice, gastroenterologiei pediatrice, endocrinologiei pediatrice, dermatologiei pediatrice, oftalmologiei pediatrice, chirurgiei pediatrice. Centrul de Somnologie dispune de experţi pentru depistarea şi tratarea tulburărilor de somn.

Şef lucrări dr. Ştefan Mihăicuţă, membru ȋn Boardul Grupului de Lucru de Somnologie din cadrul Societăţii Române de Pneumologie, medic primar Pneumologie este coordonatorul laboratorului de somnologie din Medicover Timişoara şi oferă consultaţii pentru depistarea şi tratarea sindromului de apnee ȋn somn atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

Cu Centrul de Wellness & Nutriţie clinica vine ȋn ȋntâmpinarea tuturor celor interesaţi să dobândească un stil de viaţă sănătos, dar şi a sportivilor care doresc să-şi optimizeze programele de antrenament fizic, prin metode de testare de ultimă generaţie, unice ȋn vestul ţării. În clinica Medicover Timişoara este disponibilă o gamă largă de investigaţii ecografice: ecografie abdominală, ecocardiografie, ecografia sistemului vascular arterial şi venos, ecografie musculo-scheletala, ecografie de şold, ecografie mamară, ecografie tiroidiană, ecografie obstetricală şi ginecologică.

Grupul Medicover este cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Europa Centrală şi de Est şi oferă servicii medicale integrate pacienţilor din 13 ţări (România, Polonia, Suedia, Turcia, Ungaria, Germania, Ucraina, Belarus, Bulgaria, Serbia, Georgia, Republica Moldova, Rusia), cu 100 de clinici Medicover, 80 de laboratoare, 300 puncte de recoltare, peste 5 milioane de pacienţi anual şi 11 000 de angajaţi.

Prezent de 20 ani pe piaţa serviciilor medicale private din România, Medicover dispune de o reţea de clinici proprii cu 16 clinici ȋn Bucureşti şi ȋn ţară (Timişoara, Cluj, Constanţa, Iaşi, Ploieşti, Braşov) şi de un spital generalist – Spitalul Medicover.