Foloseşte telefonul pentru a-ţi monitoriza locuinţa când ești plecat de acasă

Foloseşte telefonul pentru a-ţi monitoriza locuinţa când ești plecat de acasă
© foto: Spy Shop
ADVERTORIAL. În timp ce călătorim, adesea uităm că proprietăţile noastre sunt lăsate vacante şi reprezintă o invitaţie pentru jefuitori. Din păcate, înainte de a pleca într-o vacanţă, ne concentrăm asupra planificării activităţilor de cazare şi de vacanţă, dar nu considerăm la fel de importantă nevoia de a ne proteja casa de intruşi cât suntem plecaţi. Cu toate astea, când ne întoarcem acasă dintr-o vacanţă minunată, ultimul lucru pe care l-am vrea este să ne găsim casa jefuită.

Creează un plan de securitate şi protecţie la domiciliu

Un plan e genul nu trebuie neapărat să fie scump sau complicat. În cele mai multe cazuri, smartphone-ul tău, pe care îl ai 24/24 la tine, este o modalitate simplă şi eficientă de a păstra un ochi asupra casei când eşti plecat.

Prin activarea de la distanţă a luminilor şi a sistemelor de sunet, lași impresia că este cineva in casa. Prizele smart sunt pe piaţă de ceva timp, dar nu au fost încă descoperite corespunzător. Acestea se conectează pur şi simplu la elementele electrice şi pot fi controlate de la distanţă odată ce le-ai conectat la telefon. Cu acest nivel de control, conectorii smart pot lăsa impresia unei case locuite prin activarea sau dezactivarea luminilor, a radioului sau a altor echipamente. Ele pot fi, de asemenea, folosite ca o caracteristică de siguranţă pentru locuinţă: asigură-te că fierul de călcat sau alte aparate electrice periculoase sunt închise atunci când nu eşti prin preajmă.

Securizează ferestrele şi uşile

Cel mai comun punct de intrare pentru hoţi este uşa sau geamul. Prin plasarea senzorilor de mişcare în jurul acestor intrări, poţi detecta dacă au fost deschise sau rupte şi să te asiguri prin intermediul telefonului tău, că eşti alertat când aceste lucruri se întâmplă. Dacă eşti în căutarea unui plus de securitate pe lângă aceşti senzori, aceştia pot fi instalaţi pe toată proprietatea ta, pentru a nu îţi scăpa nimic. Similar senzorilor pentru ferestre şi uşi, acestea pot fi configurate să trimită alerte direct pe telefon. Aceşti senzori folosesc, de obicei, tehnologia infraroşu pentru a capta căldura e la obiectele mari în mişcare, astfel încât animalele de companie nu le vor declanşa.

Monitorizează totul de la distanţă

Monitorizarea de la distanţă este altă metodă de a te elibera de stres în vacanţă. Cu ajutorul tehnologiei moderne, acum îţi poţi vizualiza casa din celălalt capăt al continentului în momentul în care conectezi sistemul de supraveghere CCTV de acasă, la internet. Acestea folosesc, de obicei, o aplicaţie specifică unde te vei înregistra şi vei avea acces la toate camerele sistemului. Supravegherea video la domiciliu funcţionează full HD şi oferă imagini şi înregistrări de înaltă calitate. De asemenea, acestea sunt stocate în Cloud pentru ulterioare verificări, vizionări şi folosire chiar şi pe post de dovezi în cazul unui eveniment nefericit.

O investiţie rezonabilă

Este de înţeles de ce oamenii nu se concentrează pe siguranţa casei atunci când se apropie sărbătorile sau concediul. Cu toate astea, fă câţiva paşi pentru a te asigura că proprietatea este în aceeaşi stare în care ai lăsat-o când ai plecat și investește într-un sistem de securitate pentru casă.

(136591)
Regulament de plasare a anunturilor