Elevii de liceu devin studenti la Universitatea de Vest Timisoara timp de doua saptamani

De Marcel Hoster
Elevii de liceu devin studenti la Universitatea de Vest Timisoara timp de doua saptamani
© Tion: Elevii de liceu devin studenti la Universitatea de Vest Timisoara timp de doua saptamani
Elevii de liceu vor afla și în acest an ce înseamnă viața de student în cadrul unei noi ediții a West Summer University. Proiectul aparține celor de la Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara, iar în 2018 ajunge la ediția a VIII-a.

Proiectul va avea loc la Timișoara, peste 300 de elevi vor simula viața de student timp de două săptămâni, între 28 iulie și 8 august. Termenul limită pentru înscrieri este 15 iunie.

Scopul proiectului este de a promova învățământul superior în vederea prevenirii abandonului școlar în rândul elevilor de liceu.

Pe parcursul celor 2 săptămâni, elevii vor participa la cursuri, seminare și laboratoare reprezentative anului I de studiu în cadrul facultății alese de ei prin formularul de înscriere. Elevii pot alege una dintre cele 11 facultăți ale Universității de Vest din Timișoara (Facultatea de Arte și Design, Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, Facultatea de Drept și Științe Administrative, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Fizică, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Muzică și Teatru, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Facultatea de Științe Politice, Filozofie și Științe ale Comunicării).

Pe lângă programul de educație formală oferit, West Summer University are și o componentă educațională nonformală prin intermediul căreia participanții pot lua parte la workshopuri de formare pe diferite teme, vor fi implicați în diferite jocuri de cunoaștere, tururi ale orașului/facultății.

„Când ți se cere să rezumi un sentiment în puține cuvinte, te poți simți de cele mai multe ori tensionat, crispat și poate chiar sceptic, dar când vine vorba de West Summer University, mă simt în largul meu și spun din suflet tot ceea ce am de spus. Pentru mine, WSU este locul unde am învățat ce înseamnă prietenia, ce înseamnă oamenii și care este ideea fundamentală a unei vacanțe de vară reușită. Timp de două săptămâni nu doar că am cunoscut viața de student, dar am și început să o trăiesc, așa, înainte de termen, apoi a fost floare la ureche să aleg facultatea pe care vreau să o studiez și să fiu student cu normă întreagă”, a declarat Robert Sebeși, coordonator general West Summer University.

Cei interesați să ia parte la eveniment găsesc formularul de înscriere pe internet, la această adresă, iar noutăți se pot găsi și pagina de Facebook West Summer University.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor