Dogariu il avertizeaza pe Robu: Taierile de arbori fara aviz de la Mediu, ilegale. Amenda – 70.000 de lei

De B.A.M
10Comentarii
Dogariu il avertizeaza pe Robu: Taierile de arbori fara aviz de la Mediu, ilegale. Amenda – 70.000 de lei
© TION - Dogariu il avertizeaza pe Robu: Taierile de arbori fara aviz de la Mediu, ilegale. Amenda - 70.000 de lei
Edilii din Timişoara nu vor mai putea dispune tăieri de arbori sănătoşi pentru a face loc şantierelor, fără un aviz special de la Agenţia Judeţeană pentru protecţia Mediului, a anunţat prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu. Potrivit unei noi legi, amenzile în cazul nerespectării acestei prevederi pot ajunge şi la 70.000 de lei.


În ultimii ani, unii timişoreni s-au arătat revoltaţi de faptul că Primăria Timişoara a dispus tăierea unor copaci sănătoşi pentru a face loc unor proiecte, cum ar fi cel de amenajare a malurilor canalului Bega sau cel din Piaţa Libertăţii. De fiecare dată, primarul Robu a susţinut că municipalitatea timişoreană a plantat mai mulţi copaci decât a tăiat, iar majoritatea celor tăiaţi erau bătrâni şi bolnavi.

Prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, a ţinut să atragă atenţia în special Primăriei Timişoara asupra apariţiei unei noi prevederi legale – Legea 88 din 2014 – prin care se instituie obligativitatea municipalităţilor să obţină avize speciale de la Agenţiile Judeţene pentru Protecţia Mediului înainte de a tăia un copac sănătos.

„În ultima perioadă au existat discuţii aprinse cu privire la tăierile de pomi din Timişoara, în special acolo unde au loc lucrări ale Primăriei Municipiului Timişoara. (…) A fost introdusă o nouă prevedere: deciziile luate la nivelul administraţiei publice locale privind tăierile de arbori sănătoşi se pun în aplicare numai după obţinerea avizului agenţiei judeţene pentru protecţia mediului”, a declarat Dogariu.

El a avertizat că amenzile în cazul nerespectării acestei legi, care a intrat în vigoare la începutul acestei luni, pot ajunge la 70.000 de lei în cazul persoanelor juridice.

„Toate unităţile administrativ teritoriale au fost înştiinţate cu privire la aceste prevederi. Mă aştept ca primarii să respecte această nouă lege”, a mai spus Dogariu.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor