Dezbatere pe proiectele culturale: Incercati sa va axati pe actiuni de amploare, de impact pentru judetul Timis

De Adrian Panduru
Dezbatere pe proiectele culturale: Incercati sa va axati pe actiuni de amploare, de impact pentru judetul Timis
© Foto: Tion
Reprezentanții Consiliului Județean Timiș au fost față în față cu reprezentanții ONG-urilor și asociațiilor care fac proiecte și organizează evenimente cu bani de la administrația județeană, fonduri direcționate prin Agenda Culturală. A fost dezbătut Ghidul de eligibilitate pentru finanțarea nerambursabilă din fonduri publice a proiectelor culturale pe anul 2018.

Reprezentanii ONG-urilor, cei care fac proiecte și solicită finanțare Consiliului Județean Timiș, au ridicat mai multe probleme, de la birocrație la decontările care trebuie făcute și problemele de care se lovesc atunci când încearcă să obțină finanțare pentru proiectele lor.

„Vă rog să vă axați pe proiecte de amploare și cu impact pentru județul Timiș. Vă rog să aveți în vedere că s-au cam terminat acțiunile mici, obținute pe la te miri ce comună. Încercați să vă axați pe acțiuni de amploare, cu specific pe județul Timiș. De la 4.000 de acțiuni am ajuns să finanțăm în jur de 400”, a spus Adrian Negoiță, consilierul președintelui Consiliului Județean Timiș, fost coordonator al Comisiei de Cultură.

Propunerile reprezentanților ONG-urilor și asociațiilor vor fi luate în discuție în comisia de cultură, unde se va discuta acest ghid.

Finanțările din acest an, pe Agenda Culturală, vor fi acordate începând, cel mai probabil, din luna martie. Suma alocată proiectelor culturale în 2018 nu a fost încă stabilită. Aceasta va fi cunoscută după ce se va aproba bugetul județului Timiș pe anul în curs.

Ghidul de eligibilitate pentru finanțarea nerambursabilă din fonduri publice a proiectelor culturale pe anul 2018 în județul Timiș poate fi consultat aici.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !