Decizie finala in cazul turnuletelor de pe Romulus – sunt ilegale si trebuie demolate!

De B.A.M
4Comentarii
Decizie finala in cazul turnuletelor de pe Romulus – sunt ilegale si trebuie demolate!
© TION - Decizie finala in cazul turnuletelor de pe Romulus – sunt ilegale si trebuie demolate!
Primarul Nicolae Robu a anunţat, marţi, că, în urma cercetării arhivelor, angajaţii Direcţiei de Urbanism au descoperit, fără îndoială, că turnuleţele palatului de pe strada Romulus din Timişoara, deţinut de ginerele fostului bulibaşă Mihai Benga, sunt ilegale şi trebuie demolate. Proprietarul va fi invitat la primărie pentru a i se aduce la cunoştinţă că, dacă nu le demolează singur, le va demola municipalitatea.


După ce au răsfoit toată arhiva din anii ’90 şi până în prezent, angajaţii Direcţiei de Urbanism i-au comunicat primarului Nicolae Robu că nu există nicio autorizaţie de construcţie emisă pentru nivelul la care sunt ridicate turnuleţele palatului de pe strada Romulus şi, prin urmare, acestea sunt ilegale şi trebuie demolate.

„Eu v-am informat înainte de a pleca în concediu că documentele găsite în arhivă, la o căutare destul de sumară făcută atunci, arată că acele turnuleţe au fost construite fără autorizaţie. Şi am spus că, dacă se confirmă că e aşa, ele vor trebui să fie demolate. Şi lucrul acesta poate fi făcut fie în bună înţelegere, fie printr-o intervenţie de pe poziţii de forţă dacă nu există această bună înţelegere. Am lăsat timp Direcţiei de Urbanism să consulte arhiva pentru a avea certitudinea că în timp nu a existat autorizaţie de modificare a construcţiei iniţiale, care în mod indubitabil era fără turnuleţe. Am cerut arhitectului-şef ca până astăzi (marţi – n.r.) să finalizeze cercetarea arhivei şi să îmi comunice concluziile. Concluziile sunt că acele turnuleţe, ca de altfel întregul nivel la care sunt amplasate, s-au realizat fără autorizaţie. Prin urmare Direcţia de Urbanism va întocmi astăzi o înştiinţare proprietarului acelei clădiri prin care i se va aduce la cunoştinţă că partea aceea e construită ilegal şi îi cerem să o desfiinţeze şi să aducă clădirea la forma autorizată”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul a precizat că îl va invita pe proprietar la discuţii la sediul Primăriei Timişoara, dar nu pentru a face vreo concesie, ci pentru a-l convinge că e mai bine pentru el să le dărâme din proprie iniţiativă şi să nu încerce să câştige timp printr-o acţiune în instanţă, deoarece rezultatul va fi acelaşi.

„Totodată proprietarul va fi invitat la primărie pentru o discuţie care să stabilească dacă desfiinţarea a ceea ce s-a construit ilegal se va face amiabil sau de pe poziţii de forţă. Drept urmare, zero concesii!”, a decretat Robu.

Întrebat dacă mai are încredere că proprietarul palatului de pe Romulus va dărâma turnuleţele, având în vedere că nu a respectat nici decizia primarului de a sista lucrările de renovare, aşa cum au descoperit reporterii www.tion.ro, Robu a răspuns: „Nu pot să am încredere, dacă nu dovedeşte că merită încredere. Deocamdată nu a respectat interdicţia dată după descinderea făcută la faţa locului. Intervenim pentru a se respecta legea. Măcar acum ar trebui să facă dovadă de bună credinţă şi să nu ne pună în situaţia de a acţiona de pe poziţii de forţă. Nu am nicio ezitare de a acţiona de pe poziţii de forţă. Dar mi-ar plăcea să nu fie cazul.”

Primarul a mai explicat că primeşte foarte des mesaje pe Facebook de la diverşi timişoreni care îi cer să intervină în forţă în cazul turnuleţelor, însă el le răspunde de fiecare dată că nu poate face decât ce îi permite legea.

„Cetăţenii îmi trimit mesaje pe Facebook prin care îmi cer să nu discut cu ei, să intru direct cu buldozerele. Nu se poate aşa, trăim într-un stat de drept. Înţeleg şi că răbdarea oamenilor a ajuns la capăt şi unii cer soluţii radicale. Putem fi radicali, dar în limitele legii. Eu nu ies din cadrul legal”, a concluzionat Robu.

Articole pe aceeași temă:

Oficialii primariei ii mai dau o sansa proprietarului palatului de pe Romulus sa darame turnuletele

Proprietarii palatului de pe Romulus nu sunt impresionati de Robu. Lucrarile la turnulete continua

Primaria Timisoara a decis: turnuletele de pe Romulus sunt ilegale si trebuie demolate!

Primaria Timisoara a descoperit ca turnuletele de pe Romulus ar fi ilegale, dar cauta inca prin acte

Lucrari ilegale la un palat din zona Odobescu. Robu negociaza cu romii demolarea turnuletelor4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor