Primaria Timisoara a descoperit ca turnuletele de pe Romulus ar fi ilegale, dar cauta inca prin acte

De A.S.
Reactualizat la:
9Comentarii
Primaria Timisoara a descoperit ca turnuletele de pe Romulus ar fi ilegale, dar cauta inca prin acte
© TION - Primaria Timisoara a descoperit ca turnuletele de pe Romulus ar fi ilegale, dar cauta inca prin acte
Lucrurile nu sunt încă lămurite în privinţa palatului cu turnuleţe al fostului bulibaşă Mihai Nicolae, zis „Benga”, din zona Elisabetin, unde a descins zilele trecute primarul Nicolae Robu. Într-adevăr, se fac lucrări de renovare neautorizate, Robu spune că, la prima vedere, nivelul cu turnuleţe al clădirii n-ar trebui să existe, dar nu poate afirma cu certitudine că a fost construit fără autorizaţie după anii 90, când s-a ridicat palatul. Proprietarul a fost miercuri în audienţă la primar, arătându-se uimit de descoperirea pe care au făcut-o autorităţile după mai bine de 20 de ani…

Florin Rădulescu, ginerele fostului bulibaşă, proprietarul imobilului de pe strada Romulus nr. 11, s-a prezentat miercuri la Primăria Timişoara, pentru a sta de vorba cu primarul Nicolae Robu despre lucrările pe care le execută şi… legalitatea lor.

Asta, după ce edilul-şef a descins cu o zi înainte la domiciliul său, pe strada Romulus, cu Poliţia Locală, iar muncitorii erau căţăraţi pe turnuleţe, deşi lucrările ar fi trebuit să fie oprite, având în vedere că nu există autorizaţie de construire. Robu fusese sesizat că se înalţă turnuleţe la respectivul palat, dar proprietarii susţineau sus şi tare că acestea erau de dinainte, de prim anii ‘90, fiind ridicate cu voie primăriei, şi că acum nu fac decât reparaţii. E drept, fără autorizaţie…

Concluzia întâlnirii de miercuri? „Casa necesita reparații în regim de urgență, numai că lucrările au fost începute fără a se respecta legea. Am convenit cu proprietarul casei, dl Rădulescu, să facă diligențele pentru intrarea în legalitate și asta presupune să obțină o expertiză de la Inspectoratul de Stat în Construcții și apoi să vină cu dosarul, că asta lipsește, la primărie, pentru a obține o autorizație de intervenție în regim de urgență. Aici ne-am înțeles, nu au existat divergențe. Ce s-a făcut până acum este clar fără autorizație. Dar este adevărat că balconul era cu fisuri și era pericol de surpare, este adevărat că intra apă în clădire, mi s-au prezentat poze. Numai că trebuia urmată procedura legală”, a explicat Robu.

Cu turnuleţele, situaţia nu este lămurită întrutotul, dar edilul-şef spune că ar fi fost ridicate fără autorizaţie. Autorităţile caută încă acte prin arhive… Dacă sunt neautorizate, primarul dă asigurări că vor fi desfiinţate.

Am verificat autorizația din 1990, pe baza căreia s-a construit această casă. Nu avem acum tot dosarul, să vedem și planșele aferente, dar de pe autorizația propriu-zisă am citit că s-a dat pentru a se construi o casă cu demisol, parter și un etaj. De aici deducem că turnulețele sunt construite fără autorizație. Dar, repet, planșele nu le-am avut. I-am spus domnului Rădulescu că va trebui să căutăm în arhive, să găsim planșele și, fără niciun dubiu, dacă acele turnulețe au fost construite fără autorizație, ele vor trebui să fie date jos. Legea este legea, nu se poate construi nimic fără autorizație. Noi nu negociem aplicarea legii. Ce s-a construit fără autorizație va trebui să fie dat jos. Casa are demisol, parter, un etaj și apoi nivelul cu turnulețe. Nu am găsit deocamdată decât autorizația din 1990, în care asta scrie, ca se construiește o casă cu demisol, parter și un etaj. Altceva nu am găsit”, a adăugat Robu. A rămas că reprezentanţii municipalităţii vor căuta în arhiva lor, iar proprietarul în arhiva familiei…

Deţinătorii imobilului susţin în continuare că turnuleţele au fost ridicate cu autorizaţie, mai ales că nu i-a luat nimeni la întrebări vreme de mai bine de 20 de ani. Aşa că n-au de gând să renunţe la ele.

Eu, dacă sunt în regulă cu ceea ce prevede legea, nu mă obligă nimeni să le dau jos, pentru că dacă erau în mod abuziv din anii ‘90, să facem un mic calcul, sunt peste 20 de ani. Autorităţile ar fi fost prezente cu anumite reclamaţii că le-am făcut. Deci după 20 şi ceva de ani să le găsim acum că nu sunt în regulă, cu atâtea incidente în oraşul Timişoara, cu probleme, case demolate, cred că nu scăpam, de 20 şi ceva de ani, fără să fiu cel puţin o singură dată avertizat. Este o clădire care a fost construită pe bunul plac al unui cetăţean şi a obţinut o autorizaţie, a obţinut un proiect care a fost autorizat. Bineînţeles, Primăria Timişoara are nişte planşe care au fost avizate, autorizate, din anii 90. Eventual aceste servicii dacă vor căuta în arhivă se vor găsi, bineînţeles. Şi acolo va fi găsit că a fost totul cum este, ok, şi eu cred că nu vor fi probleme, pentru că imobilul este dacă nu mă înşel printre primele care s-au construit într-un aşa mod, şi s-a construit în mod legal”, a declarat Florin Rădulescu.

În ceea ce priveşte lucrările de reparaţii neautorizate, proprietarii au dat asigurări că vor face toate demersurile pentru a intra în legalitate.

Articole pe aceeași temă:

Lucrari ilegale la un palat din zona Odobescu. Robu negociaza cu romii demolarea turnuletelor9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor