Primaria Timisoara a decis: turnuletele de pe Romulus sunt ilegale si trebuie demolate!

De A.S.
Reactualizat la:
10Comentarii
Primaria Timisoara a decis: turnuletele de pe Romulus sunt ilegale si trebuie demolate!
© TION - Primaria Timisoara a decis: turnuletele de pe Romulus sunt ilegale si trebuie demolate!
După mai multe zile de verificări, de căutat acte prin arhive şi de studiat planşe, oficialii Primăriei Timişoara au ajuns la concluzia că turnuleţele palatului de pe strada Romulus au fost ridicate ilegal. Primarul Nicolae Robu spune că municipalitatea nu a dat autorizație pentru respectivele elemente, aşa că proprietarul, ginerele fostului bulibaşă Mihai Nicolae, cel care a construit imobilul, va fi obligat să le desfiinţeze. Robu a cerut să se verifice toate turnuleţele din oraş!


Vă reamintim că primarul Nicolae Robu a descins, la începutul săptămânii, pe strada Romulus, cu Poliţia Locală, după ce a fost sesizat, pe Facebook, că se înalţă turnuleţe la un palat. Edilul afirma că se fac lucrări fără autorizaţie de construire acolo, că a fost aplicată o amendă în acest caz şi că s-a dispus sistarea lucrărilor. Muncitorii erau însă căţăraţi pe turnuleţe şi lucrau de zor când a ajuns primarul acolo.

Proprietarul, Florin Rădulescu, ginerele fostului bulibaşă Mihai Nicolae, cel cunoscut sub numele de „Benga”, i-a spus lui Robu că poate dovedi cu acte că turnuleţele erau de dinainte, de prin anii ‘90, fiind ridicate de socrul său cu voia primăriei, şi că acum face de fapt lucrări de reparaţii. E drept, fără autorizaţie… Rădulescu a fost şi în audienţă la primar ulterior, asigurându-l că a iniţiat demersurile pentru a intra în legalitate.

Între timp, primarul spune că s-a lămurit şi situaţia turnuleţelor de pe Romulus. Robu a verificat autorizaţia de construire eliberată de primărie pentru acest imobil în 1990 şi a concluzionat că respectivele turnuleţe n-ar fi trebuit să existe. Edilul-şef a şi prezentat, vineri, o planşă în care se poate vedea cum ar fi trebuit să arate de fapt clădirea. Autorităţile susţin că nu au fost aprobate ulterior alte modificări.

Vom cere aducerea clădirii la forma autorizată, la forma din proiect, care este fără turnuleţe. Nu facem altceva decât să fim fermi în aplicarea legii. Asta nu se negociază, legea e lege. Trebuie ca acea clădire să fie adusă la forma autorizată. Forma autorizată e fără turnuleţe, drept urmare îi cer imperativ proprietarului să le dea jos. Eu l-am rugat în ipoteza în care e autorizată clădirea cu turnuleţe să facă un gest şi să renunţe la turnuleţe (n.r. – atunci când a descins pe strada Romulus), dar dacă nu a fost autorizată este imperativ să le dea jos. Eu l-am văzut pe acest domn destul de deschis şi de cooperant… Eu sper să înţeleagă. Cred că va fi un semnal extraordinar să ajungem şi să demolăm turnuleţe”, a declarat, vineri, Robu.

Totodată, primarul Timişoarei a cerut să se controleze… toate turnuleţele din oraş.

Mai exact, a solicitat să se verifice dacă aceste elemente specifice caselor ridicate/ modificate de reprezentanţii etniei rome au fost construite sau nu cu autorizaţie.

I-a cerut şefului Direcţiei de Urbanism, Sorin Ciurariu, să se ocupe de acest lucru. „Domnule Ciurariu, vă rog să verificaţi autorizaţiile tuturor caselor care au turnuleţe”, i-a spus Robu.

Articole pe aceeași temă:

Lucrari ilegale la un palat din zona Odobescu. Robu negociaza cu romii demolarea turnuletelor

Primaria Timisoara a descoperit ca turnuletele de pe Romulus ar fi ilegale, dar cauta inca prin acte10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor