Consilierii PNL si PDL au parasit sedinta CJ Timis, din nou

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
Consilierii PNL si PDL au parasit sedinta CJ Timis, din nou
© TION - Consilierii PNL si PDL au parasit sedinta CJ Timis, din nou
Consilierii județeni PNL şi PDL au ales, din nou, să părăsească sala unde se desfăşura şedinţa Consiliului Judeţean Timiş. Au făcut acest lucru la ultimul punct, acolo unde s-a supus votului menţinerea sau nu a deciziei de revocare din funcţie a vicepreşedintelui CJ Timiş Marian Vasile (PNL).

Marian Vasile a fost revocat din funcţie la precedenta şedinţă de consiliu judeţean, atunci când majoritatea PSD-PP-DD şi PC a decis schimbarea vicepreşedintelui CJ Timiş cu Florian Zanfir (PP-DD). Schimbarea s-a făcut, dar Marian Vasile a făcut diverse sesizări, printre care una spre CJ Timiş. Acum s-a supus votului această sesizare spre CJ Timiş, moment la care consilierii judeţeni ai opoziţiei au părăsit sala.

„Am făcut şi o sesizare către Instituţia Prefectului în acest demers oficial care duce către instanţă. Nu văd cum ar trebui să votăm astăzi o asemenea propunere. Mă tem să nu fie o capcană. Eu nu apăs nici un buton aici. Eu mă aştept ca executivul consiliului judeţean să dea un verdict pentru această plângere prealabilă. Nu văd de ce mai trebuie să votăm încă o dată ce s-a votat în plenul trecut”, a spus Marian Vasile, înainte de a părăsi sala.

Consilierul judeţean Adrian Pau (PSD) a spus că „nu este nici o capcană. Atunci când împotriva unei hotărâri se face o plângere prealabilă se dă un vot de menţinere sau nu a propunerii”. Şi totuşi, consilierii opoziţiei au părăsit sala.

„E o solicitare a domnului Marian, nu a noastră. Nu poate executivul să dea o propunere contra sau pro. Domnul Marian a solicitat-o. Dacă vă retrageţi… bine… retrageţi-vă. Nu pricep nimic, dacă domnul vrea să se războiască cu consiliul judeţean să se războiască cu consiliul judeţean, nu cu preşedintele. Eu credeam că stau şi apasă pe bumb să rămână cu domnul Marian. Opoziţia încearcă să găsească un alt mod de lucru, nu de conlucrare. Nu pe dezbatere. O găseşte de altă natură. Eu încă am răbdarea necesară ca să pot trece peste asemenea discuţii. Noi vom discuta despre ce înseamnă judeţul Timiş, nu cei 17 consilieri”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin.

Cei 20 de consilieri rămaşi în sală au votat pentru menţinerea revocării – aceiași consilieri care, la şedinţa precedentă, l-au schimbat pe Marian Vasile.

Articole pe aceeași temă:

Marian Vasile, schimbat din functia de vicepresedinte al CJ Timis. PDL invoca vicii de procedura

Fostul vicepresedinte liberal al CJ Timis incepe razboiul cu noua majoritate PSD-PC-PPDD0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor