Marian Vasile, schimbat din functia de vicepresedinte al CJ Timis. PDL invoca vicii de procedura

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
5Comentarii
Marian Vasile, schimbat din functia de vicepresedinte al CJ Timis. PDL invoca vicii de procedura
La plenul de schimbare a vicepreşedintelui CJ Timiş, desfăşurat vineri, consilierii PNL şi PDL au ieşit din sală, nedorind să participe la această şedinţă extraordinară. Chiar şi aşa, noul vicepreşedinte a CJT este Florian Zanfir (PP-DD). 

Cei 20 de consilieri rămaşi în sală – PSD – PC – PP-DD, au trecut la vot. Şi au votat în unanimitate ca Marian Vasile să fie eliberat din funcţia de vicepreşedinte al CJ Timiş. Această schimbare vine în urma semnării unui protocol la nivelul Consiliului Judeţean Timiş de formare a unei noi majorităţi – PSD-PC şi PP-DD. Cei care au părăsit sala invocă un viciu de procedură.

„Din nou constatăm că incapacitatea de a face ceva pentru judeţul ăsta o mascăm prin lucruri şi jocuri politice care nu au nimic cu cetăţeanul. Titu Bojin vrea din nou să fie în centrul atenţiei făcând tot felul de abuzuri – unul dintre ele ar fi această schimbare pe fugă a vicepreşedintelui CJ Timş, negăsindu-i o vină. Eu şi domnul Bologa facem parte din comisia de numărare a voturilor, comisie aleasă la începutul fiecărui mandat, al treilea membru este chiar domnul Zanfir. Tot ce se întâmplă astăzi este timp pierdut, pentru că nu au fost atenţi la toate viciile de procedură”, a spus consilierul judeţean PDL Alain Rus.

Consilierii judeţeni au supus la vot completarea ordinii de zi cu schimbarea din comisia de validare a lui Florian Zanfir, pentru a nu mai exista un viciu de procedură. Astfel, Zanfir a fost retras din comisia de validare.

„Această convocare s-a făcut în lipsa mea. S-a făcut acest plen doar cu un unic subiect – demiterea mea. Consider că nu există nicio justificare efectivă pentru ceea ce se întâmplă”, a spus Marian Vasile – PNL.

Consilierii judeţeni l-au votat şi pe Florian Zanfir – PP-DD – în funcţia de vicepreşedinte al CJ Timiş. Au votat 20 de aleşi, fiind de acord în unanimitate.

„Eu îi iubesc şi pe cei care sunt afară. Aştept să le treacă. Un tată bun îşi mai bate copiii din când în când cu nuiaua”, a spus Titu Bojin (PSD), preşedintele CJ Timiş.

„Vom avea o colaborare mai bună decât am avut-o până acum. Colegii de la PDL nu au plecat niciunde, cei care au părăsit guvernarea au fost cei de la PNL. Îmi doresc în continuare să conlucrăm pentru binele cetăţenilor judeţului Timiş şi cu PNL şi cu PDL. Un asemenea mod de conlucrare la judeţul Timiş nu-şi are locul. În Timişoara a început revoluţia pentru democraţie, nu pentru anarhie. Trebuie să ne uităm unii în ochi la alţii. Dacă domnul primar Robu face tot felul de afirmaţii la adresa mea, a PSD, nu mă combin în declaraţii contradictorii cu domnul Robu, cel puţin până astăzi inclusiv. Domnul Robu trebuie să înveţe politică, nu întotdeauna unde-i şcoală multă e şi multă minte”, spune Titu Bojin.

Florian Zanfir a primit cu bucurie noua funcţie din cadrul CJ Timiş şi spune că vine “cu un suflu nou”. 

„Mulţumesc pentru vot! Vreau să vă asigur că în noua mea poziţie voi face tot ce este posibil, mai ales şi în ideea că sunt un politician nou. Încerc să vin şi cu un suflu nou. Să fiţi convinşi că voi face tot ce e posibil să promovăm, să urmărim şi să finalitzăm acele proiecte de care judeţul Timiş are nevoie”, a spus Florian Zanfir, noul vicepreşedinte al CJ Timiş.

UPDATE: Marian Constantin Vasile susţine că votul dat în plenul CJT a fost ilegal din cauza unui viciu de procedură, prin urmare este hotărât să atace în instanţă revocarea sa din funcţie şi numirea pe postul de vicepreşedinte a consilierului PP-DD, Florian Zanfir. 

„Nu a fost legal pentru că demiterea mea s-a întâmplat producându-se un viciu de procedură. Fiind vorba de o şedinţă de plen extraordinară, conform regulamentului CJT, niciun alt punct nu se poate introduce pe ordinea de zi. Erau două puncte vizate: demiterea mea şi realegerea unui vicepreşedinte, dar la un moment dat ei şi-au dat seama, mă refer la PSD-PC-PPDD , că au o problemă cu comisia de validare a voturilor pentru că noi, PDL şi PNL, părăsiserăm sala, iar Zanfir, candidat pentru vicepreşedinte, era acolo, deci nu putea să numere singur voturile. Într-adevăr el putea să numere voturile pentru demiterea mea, însă ei au introdus pe ordinea de zi două puncte şi după cum spuneam se încalcă două principii. În primul rând, regulamentul CJT, că nu ai voie să adopţi un nou punct, şi în al doilea rând, pe o agendă deja aprobată nu te poţi întoarce să o adopţi din nou, ca atare este un viciu de procedură şi noi, marţi dimineaţă, vom contesta în instanţă acest lucru”, a declarat Maria Vasile.

UPDATE 2: Preşedintele CJT, Titu Bojin, susţine că schimbarea lui Marian Vasile s-a făcut legal şi dă vina pentru situaţia creată tot pe liberali şi democrat-liberali. 

„Trebuiau să stea aici, nu să se ducă pe coridoare colegii de la PDL şi PNL. Noi am făcut-o în cel mai corect şi transparent mod, şi modificarea comisiei, ca să nu fie contestat domnul Zanfir în comisia de validare. Alte discuţii sigur că o să fie şi peste cinci ani. Noi considerăm că totul este în regulă şi totul este legal, ne-am consultat cu juriştii ca să fie lucrurile foarte clare. Nu avea nimeni de unde să ştie că dânşii pleacă din sală, nici nu aveam cum să anticipăm toate mişcările. Tocmai pentru că ei ne-au atras atenţia că domnul Zanfir este în comisie am făcut modificarea, înlocuindu-l pe domnul Zanfir cu un alt coleg de-al dânsului din PP-DD. Nu xistă niciun fel de fisuri din punct de vedere legislativ. Fisuri politice să le caute la ei, au un camion mare de fisuri şi şofer este domnul Robu”, a spus Titu Bojin, preşedintele CJ Timiş.

UPDATE 3: Preşedintele CJT, Titu Bojin, a declarat că nu se teme de demersurile legale pe care vrea să le ia Marian Vasile.  

„Marian Vasile poate să dea CJT-ul, toţi pot să dea CJT-ul în judecată dacă au vreo supărare din punctul de vedere al modului în care s-a făcut schimbarea. Schimbarea este un drept, un apanaj al unei majorităţi care se constituie. Mă îndoiesc că o să dea în judecată, pentru că dânsul e un băiat isteţ şi îmi pare rău pentru că ei au ieşit din guvernare. M-am înţeles bine cu el, în politică nu poţi să spui niciodată nu sau nu se poate. Nu se ştie în ce conjunctură, în 2016, în 2020, nu eu neapărat, pentru că sunt alţi colegi de-ai mei de la PSD, vor putea conlucra şi cu domnul Marian şi cu domnul Diaconu (n.r. Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei, propus pentru schimbare – demers eşuat vineri, în şedinţa Consiliului Local Timişoara) şi, repet, chiar sunt doi tineri de ispravă, eu îi respect pe amândoi. Trebuie să fi de acord că într-o primărie, într-un judeţ, majorităţile se fac prin consens şi trebuie să respecţi votul majorităţii”, spune preşedintele CJ Timiş Titu Bojin.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor