Clanul Carpaci cere 180.000 de euro de la Primaria Timisoara, dupa ce a evacuat o sectie a Spitalului de Copii

De B.A.M
27Comentarii
Clanul Carpaci cere 180.000 de euro de la Primaria Timisoara, dupa ce a evacuat o sectie a Spitalului de Copii
© TION - Clanul Carpaci cere 180.000 de euro de la Primaria Timisoara, dupa ce a evacuat o sectie a Spitalului de Copii
Clanul Cârpaci va primi 180.000 de euro chirie pe spaţiile ocupate până în 2013 de secţia de Pneumologie şi TBC a Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara. Singurul lucru care încă nu a fost tranşat în instanţă este cine va da banii: Primăria Timişoara, Direcţia de Sănătate Publică, sau ambele instituţii.


Cu trei ani înainte de a evacua secţia de Pneumologie a Spitalului de Copii din Timişoara, Vladimir Cârpaci, un cunoscut membru al clanului cu acelaşi nume, a cerut în instanţă plata unei chirii de aproape 2.600 de euro pentru ocuparea imobilului pe care îl revendica, situat pe strada Dr. Liviu Gabor nr. 2. Mai mult, Cârpaci cerea plata acestei chirii începând cu luna august 2006. Potrivit oficialilor Primăriei Timişoara, prima instanţă, Tribunalul Timiş, a admis în parte cererea lui Cârpaci şi a dispus evacuarea clădirii. Ulterior, Curtea de Apel a dispus şi plata chiriei cerute de Vladimir Cârpaci, care a fost calculată la 180.000 de euro şi era aferentă perioadei 27 august 2006 – 31 mai 2012.

Primăria a mai încercat o cale de atac, însă şi instanţa superioară a decis că lui Vladimir Cârpaci trebuie să îi fie plătiţi aceşti bani, însă a cerut magistraţilor Curţii de Apel să decidă cine va da această sumă, deoarece Spitalul de Copii a ajuns în tutela Primăriei Timişoara doar de câţiva ani.

„Evaluatorul a stabilit 91.000 de euro intervenţii totale, de la naţionalizare până acum, deci pe tot parcursul timpului. Noi am revendicat să se scadă această sumă din suma care ne este aplicată nouă ca plată a folosinţei acelei clădiri. Instanţa nu a acceptat să ni se recunoască decât o sumă de doar 20.000 de lei, deci aproximativ 5.000 de euro. (…) Lucrurile astea s-au întâmplat cu mulţi ani în urmă când nu eram eu primar. Presupun că nu au fost documente pentru intervenţiile făcute de-a lungul timpului. (…) Suma imputată primăriei este de aproape 180.000 de euro. Înalta Curte a acceptat parţial recursul nostru şi a întors spre judecată această cerere a noastră spre Curtea de Apel, dar judecata va fi doar pentru a se stabili cine plăteşte această sumă de 180.000 de euro. Cine ar putea plăti? O parte primăria, o parte Direcţia de Sănătate Publică din postura de reprezentant al Ministerului Sănătăţii. Pentru că în lungul timpului spitalul a fost gestionat de Ministerul Sănătăţii şi primăria a devenit proprietar doar de curând. Deci la Curtea de Apel se va stabili doar cine plăteşte această sumă”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Având în vedere aceste lucruri, municipalitatea a cerut suspendarea executării silite pentru această sumă imensă de bani, cererea urmând să fie judecată de Judecătoria Moldova Nouă.

Vă reamintim că Vladimir Cârpaci a reuşit, la finele anului 2013, să evacueze această secţie a Spitalului de Copii, după ce a revendicat cu succes în instanţă imobilul de pe strada Dr. Liviu Gabor nr. 2.

Medicii şi asistentele care lucrau în această secţie ştiau încă din 2006 că vor trebui să elibereze imobilul, însă despărţirea nu a fost uşoară. Evacuarea secţiei a stârnit atunci un val de reacţii negative din partea timişorenilor, însă decizia instanţei este definitivă. Acum, iată, municipalitatea şi DSP ar putea umfla conturile clanului renumit în Timişoara.

Articole pe aceeași temă:

Secţie a Spitalului de Copii din Timisoara, evacuata in urma retrocedarii27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor