Cercetatorii spulbera mitul : nu ne ingrasam pentru ca mancam mult!

Reactualizat la:
Cercetatorii spulbera mitul : nu ne ingrasam pentru ca mancam mult!
Studiile clinice sunt o dovada incontestabila: intr-o cura de slabire, cantitatea de alimente consumate conteaza prea putin. De altfel, s-a observat ca persoanele supraponderale mananca deseori mai putin decat cele care se mentin svelte toata viata.

Aceasta observatie, desi importanta, nu rezolva problema. Asistam in mod regulat la publicarea de metode miraculoase, care, chiar daca reusesc sa ofere unele rezultate pozitive, acestea sunt de cele mai multe ori efemere, iar efectul yoyo loveste necrutator.

Cu toate acestea, desi suntem asaltati de informatii si de sfaturi mai mult sau mai putin avizate despre cum sa ne controlam greutatea, realitatea este ca nimeni nu a reusit sa explice de ce ne ingrasam.

Dupa ani si ani de studiu, cercetatorii unui institut european de nutritie au izolat cei 3 factori independenti care se fac vinovati de acumularea kilogramelor in plus:

1. dereglarea metabolismului. Cand suntem tineri, mancam orice, fara a ne ingrasa. Pe masura ce inaintam in varsta, organismul nu mai reactioneaza la fel de repede, iar alimentele se transforma in depozite de grasime si nu in energie.

2. stresul. Nimeni nu poate nega ca atunci cand trecem prin perioade mai grele, ne ingrasam. Nivelul de serotonina (nu degeaba i se spune „hormonul fericirii”) scade, iar problemele ne impiedica sa dormim bine, „somnul bun” fiind un factor esential pentru buna functionare a metabolismului.

3. regimul si dietele. Organismul are propria lui memorie. Atunci cand este privat, va stoca preventiv alimentele sub forma de grasime, pentru a se pregati pentru urmatoarea perioada de lipsuri. Din pacate, grasimile sunt stocate in acele zone pe care le stim bine : solduri, abdomen, coapse si fese.

Cunoasterea celor 3 factori a facut imperioasa conceperea unei formule menite sa reprogrameze organismul si sa ii redea capacitatea de a functiona eficient, de a fi supus, daca doriti, unei revizii complete.

Astfel, cercetarile au dus la descoperirea moleculei capabile sa reactiveze metabolismul si sa reechilibreze nivelul de serotonina din organism. Aceasta molecula a primit numele de triptofan.

Inarmati cu aceasta descoperire, cercetatorii europeni au reusit sa testeze formula bazata pe molecula de triptofan, insa trebuiau sa gaseasca si cheia care sa impiedice organismul sa stocheze grasimile. Noi teste clinice au oferit solutia: aceasta formula nu va fi administrata mai mult de 3 zile. Ulterior, concluziile investigatiilor au dus si la numele formulei – 309.

De unde numele de 309? Pentru ca totul dureaza doar 3 zile, sunt 0 privatiuni, iar 9 este numarul de kilograme pierdut in decurs de 15 zile (*numarul de kilograme pierdut in medie de subiectii care au participat la testele clinice).

Formula 309 alatura pliculete solubile de triptofan cu capsule bogate in minerale, care accelereaza asimilarea triptofanului in organism. Insa, in decursul celor 3 zile cat se iau plicurile si capsulele, se impune o singura conditie : nu aveti voie sa consumati proteine (carne, peste, oua, branza si soia), deoarece actiunea moleculei de triptofan este optima in absenta altor aminoacizi. Dupa aceste 3 zile, puteti manca normal, iar dupa alte 12 zile, organismul se stabilizeaza datorita indepartarii toxinelor si continua sa elimine pana la 9 kg.

Pe scurt: formula 309 nu are nicio legatura cu tot ceea ce ati incercat inainte si tot ceea ce ati fi putut auzi despre curele de slabire. De aceea medicii nutritionisti din Europa o recomanda mai ales pacientilor deveniti rezistenti la slabire. Iar acum se gaseste si in Romania.

Puteti citi mai multe pe site-ul de prezentare www.309.ro.