Calvarul prin care trec timisorenii de pe o strada cu piatra cubica, de mai bine de un an

De Roxana Deaconescu
10Comentarii
Calvarul prin care trec timisorenii de pe o strada cu piatra cubica, de mai bine de un an
© TION: Calvarul prin care trec timisorenii de pe o strada cu piatra cubica, de mai bine de un an
De aproape un an și jumătate, timișorenii care locuiesc pe strada Dr. Ioan Mureșan trebuie să facă zilnic slalom printre gropi. Se află într-un șantier continuu, dar părăsit, încă din toamna lui 2015, de când muncitorii contractați de primărie au scos piatra cubică de pe o bucată de stradă, dar n-au mai acoperit găurile cu nimic.

Vă reamintim, în luna august a anului trecut timișorenii care locuiesc pe Dr. Ioan Mureșan se plângeau că au fost uitați de primărie, dar reprezentanții municipalității spuneau că nu pot face nimic, pentru că hotărârea care prevede modernizarea străzii în cauză a fost atacată în instanță.

Strada care leagă Drubeta de Calea Martirilor nu este pavată în întregime, ci doar pe tronsonul de la Drubeta până la Salcâmilor.

Unul dintre locatarii de pe Ioan Mureșan l-a invitat pe primarul Nicolae Robu să dea o tură cu mașina pe „carosabil”.

„Au început denivelările pe strada noastră cu mulți ani în urmă, încă de când se lucra pe Bd. Rebreanu și s-a deviat circulația pe la noi. Au început apoi cei de la Aquatim, au scos din piatra cubică, dar nu au pus-o la loc în aceleași condiții și au început să apară gropi mari. La sfârșitul lui 2015 a fost furată piatra cubică. Așa consider eu, pentru că au apărut mijloace de transport, s-a încărcat piatra cubică și nu s-a pus nimic în loc. Cei de la E.ON au venit și ei și au făcut gropi, au pus țeava de gaz și nu au mai pus piatra la loc, pentru că au spus că se pune asfalt. Vă rog să veniți să vedeți cum arată strada, ne rupem mașinile, sunt parcate mașini de-o parte și de alta, nu avem pe unde merge, mai vine și mașina de gunoi care este grea. Durerea mea este că nu știe nimeni când se face strada, în orice situație s-ar face, măcar piatră să se pună, nu contează”, s-a plâns un timișorean care locuiește pe Dr. Ioan Mureșan edilului-șef.

Omul mai spune că în toamna anului 2015 s-au trezit cu afișe de la SDM să nu parcheze pe stradă, pentru că artera urmează să fie asfaltată. Dar atât.

Primarul Timișoarei susține că este la curent cu problema de pe str. Dr. Ioan Mureșan, dar că nu poate face nimic.

„Este o zonă protejată, nu se poate interveni așa. Știu că este cum spuneți dumneavoastră, dar vă rog să înțelegeți că aici nu sunt pe propria moșie, să zic că aduc două roabe de piatră și astup gropile”, l-a lămurit Robu.

Municipalitatea avea aviz favorabil de la Direcția Județeană pentru Cultură Timiș pentru scoaterea pietrei cubice de pe str. Dr. Ioan Mureșan, dar și de pe străzile Sorin Titel, Rozalia, Remus, Virgil Madgearu și Filaret Barbu încă din luna mai a anului 2014.

Reprezentanții municipalității au dat vina și pe faptul că hotărârea privind modernizarea străzilor cu piatră cubică este atacată în instanță, însă, potrivit celor care au dat municipalitatea în judecată, contestarea s-a făcut în martie anul trecut, iar lucrările pe str. Ioan Mureșan au început în toamna lui 2015.

Ce este de făcut totuși pentru ca timișorenii de pe Ioan Mureșan să scape de calvar? Robu l-a pus pe Ioan Ganciov, șeful Serviciului Drumuri și Poduri, să găsească o soluție.

„Pe strada Dr. Ioan Mureșan i-am cerut domnului Ganciov să vadă situația pe teren și să ia cele mai bune măsuri. Se va vedea care este soluția de avarie. Tot ce s-a scos de acolo s-a inventariat, mai este piatră în depozitul de la RATT”, a concluzionat Robu.

Rămâne de văzut dacă reprezentanții primăriei vor găsi vreo rezolvare a problemei și cât se vor mai chinui locatarii de pe Ioan Mureșan să facă slalom printre gropi.

Articole pe aceeași temă:

Bataie de joc pe o strada din Timisoara: muncitorii primariei au scos pavajul si nu au mai asfaltat

Robu da inapoi, la cea mai serioasa dezbatere publica de cand e primar: Una sau doua strazi cu piatra cubica ar putea ramane asa

Asfaltarea strazilor cu piatra cubica, repusa pe tapet. Se asteapta decizia instantei10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor