Bacalaureat, proba a doua. Un elev eliminat la prima probă a examenului maturității, în Timiș

De Adrian Panduru
Bacalaureat, proba a doua. Un elev eliminat la prima probă a examenului maturității, în Timiș
© foto: arhiva
A început a doua probă a Bacalaureatului – proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. În Timiș s-au înscris la Bacalaureat 4.148 de elevi, iar la prima probă, cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (3-4 iunie), a fost eliminat și primul elev.

Prima probă a însemnat și prima eliminare a unui elev din Bacalaureat, în Timiș. Acesta a fost eliminat din examenul de evaluare a competențelor de comunicare în limba română. Miercuri, 5 iunie, a început a doua probă a examenului maturității, cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. În situația în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba.

Calendar Bacalaureat 2019

5 – 6 iunie – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
7, 10, 11 iunie – evaluarea competențelor digitale
12 – 13 iunie – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională
1 iulie – proba scrisă la Limba și literatură română
2 iulie – proba scrisă la Limba și literatură maternă
3 iulie – proba scrisă obligatorie a profilului
4 iulie – proba scrisă la alegere a profilului și specializării
8 iulie – afișarea primelor rezultate, respectiv depunerea contestațiilor
13 iulie – afișarea rezultatelor finale

Examenul național de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor