Aradenii vor sa profite din plin de noua autostrada spre Timisoara

De M. Hoster
Aradenii vor sa profite din plin de noua autostrada spre Timisoara
Mediul de afaceri arădean vrea să profite din plin de avantajele multiple oferite de deschiderea circulaţiei pe tronsonul de 33 de kilometri al autostrăzii dintre Arad şi Giarmata. Avantajele sunt multiple, iar infrastructura de calitate este absolut necesară, a declarat la Timişoara Nicolae Groşan, directorul Camerei de Comerţ Arad şi conducătorul departamentului de organizare al expoziţiilor din cadrul instituţiei amintite.

Pentru anul în curs Expo Arad „vânează” un număr cât mai mare de clienţi timişoreni pentru evenimentele organizate în oraşul vecin. Iar acum şi accesul spre centrul expoziţional arădean este mult mai facil prin deschiderea noii autostrăzi.

„Noi aşteptăm vizitatorii din Timişoara la numeroase dintre evenimentele noastre. Deschiderea autostrăzii este un eveniment extrem de benefic pentru noi. Accesul la centrul expoziţional va fi mult uşurat, iar durata drumului mult scurtată”, a declarat, marţi, la Timişoara, Nicolae Groşan, coordonatorul Expo Arad şi directorul Camerei de Comerţ din localitate.

Pe lângă acest tip de avantaje, direct legat de activitatea sa, Nicolae Groşan consideră că noua şosea va stimula destul de mult mediul de afaceri din Arad. În plus, va oferi şi descongestionarea traficului din municipiu.

„Pentru noi avantajele sunt numeroase. În primul rând va elimina turismul de trafic, Aradul este un oraş în care turismul are aproape în totalitate caracter de tranzit. Peste 85% din trafic are acest caracter, numărul celor care chiar vin să viziteze ceva în Arad este destul de scăzut. Avantajele economice sunt multiple. Dar, totul este legat de continuarea lucrărilor la actuala autostradă. De la Arad traficul este îndreptat spre Timişoara, şi de aici va continua spre Lugoj şi Deva. Accesul maşinilor va fi mult uşurat. Pentru noi extrem de importantă este şi centura de ocolire a Aradului. De pe această centură există numeroase intrări şi ieşiri care ajută la accesul către diferitele firme cu activitate în oraş. Sper ca aceste schimbări politice care au loc în acest moment să nu influenţeze planurile investiţionale legate de autostradă! Măcar să fie dusă autostrada actuală spre Pecica şi înspre Lugoj!”, ne-a mai declarat Groşan.

Competiţia economică dintre Timişoara şi Arad este una continuă. Nu puţine au fost situaţiile în care investitorii străini au venit şi au analizat ofertele lansate în ambele oraşe, iar Timişoara a pierdut în favoarea Aradului.

Va „fura” noua autostradă din posibilele noi investiţii ale Timişoarei şi care vor fi ghidate spre Arad? Nicolae Groşan crede că nu!

„Într-adevăr, această autostradă este importantă, va deveni şi mai importantă atunci când va continua spre Nădlac şi de acolo prin Ungaria spre Europa. Dar, un asemenea drum nu e atât de important încât să influenţeze o decizie de a efectua o nouă investiţie! Pentru o firmă multinaţională nu e atât de important că maşinile de transport vor parcurge cu 50 de kilometri mai mult sau mai puţin până la destinaţie. Pentru respectivul concern important e terenul unde vrea să ridice investiţia, modul în care este disponibilă infrastructura în acea zonă, sprijinul autorităţilor sau calitatea şi preţul forţei de muncă”, a încheiat Groşan. El apreciază că Timişoara şi Aradul, plus Oradea, ar trebui să se dezvolte concomitent, împreună.

„Cele trei oraşe sunt pilonii economici ai întregii zone. Dacă Timişoara, Aradul şi Oradea se dezvoltă împreună, iar legăturile de comunicaţii existente sunt bine puse la punct, toată regiunea va prospera”, a conchis Nicolae Groşan.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !