Aparatura si inca doua saloane pentru Sectia de Mari Arsi de la Timisoara

De Adrian Panduru
Aparatura si inca doua saloane pentru Sectia de Mari Arsi de la Timisoara
© Foto: Tion
Secția de Mari Arși care a fost construită la Timișoara va primi în curând și aparatura de la Ministerul Sănătății. Reprezentanții ministerului transmit că au fost finalizate procedurile de evaluare pentru achiziții de echipamente medicale necesare atât secției din Timișoara, cât și altora similare din țară. În câteva săptămâni se va finaliza și procedura pentru a începe construcția a încă două saloane destinate marilor arși la Spitalul Județean Timișoara.

În urmă cu doi ani, la Casa Austria au fost construite trei saloane destinate marilor arși, iar pe lângă acestea a fost ridicată o sală de operații. Mai este necesară aparatura pentru ca cele trei spații deja existente să poată funcționa, echipamente care vin de la Ministerul Sănătății, urmând ca mai apoi să se mai construiască încă două saloane cu aceeași destinație.

Consiliul Județean Timiș a alocat deja bani pentru construcția celor două saloane, aproximativ 2 milioane lei, iar Ministerul Sănătății transmite că au fost finalizate procedurile de evaluare pentru achiziții de echipamente medicale pentru secția de mari arși.

„S-a menționat faza în care se află licitația pentru aparatură destinată centrelor de mari arși. Urmează să înceapă licitația pe fonduri de la Banca Mondială pentru aparatura necesară Secției de Mari Arși. În ceea ce privește construcția celor două spații în Secția de Mari Arși, dorința tuturor este ca și studiul de fezabilitate, proiectul și execuția pentru noua construcție să fie cât de repede pornite și finalizate. Noi sperăm ca cel târziu în luna februarie să finalizăm procedura de achiziție pentru celelalte două spații. Eu zic că în momentul în care încep lucrările, în trei luni de zile construcția celor două spații va fi finalizată, fondurile sunt asigurate de Consiliul Județean Timiș”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, aflat marți, la București.

Clinica de Mari Arși a fost realizată în Casa Austria de lângă Spitalul Județean Timișoara. După o pauză de doi ani, lucrările au fost reluate în 2014, iar în decembrie 2016 au fost finalizate, într-o primă fază trei saloane din cinci, câte vor fi în total. Până acum s-au investit aproape 900.000 de euro, bani de la Consiliul Județean Timiș. Tot administrația județeană a alocat bani, peste 2 milioane de lei, pentru cele două saloane care urmează să se mai ridice. Aparatura medicală va fi cumpărată cu bani de la Ministerul Sănătății, prin Banca Mondială.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !