ANI: viceprimarul Timisoarei Dan Diaconu, incompatibil. Edilul merge in instanta

De A. Strugariu
7Comentarii
ANI: viceprimarul Timisoarei Dan Diaconu, incompatibil. Edilul merge in instanta
© TION: ANI: viceprimarul Timisoarei Dan Diaconu, incompatibil. Edilul merge in instanta
ANI ”loveşte” din nou la Primăria Timişoara. Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au constatat că viceprimarul Timişoarei Dan Diaconu s-a aflat în incompatibilitate în perioada iunie – octombrie 2012 pentru că a deţinut simultan şi funcţia de viceprimar şi pe cea de administrator al unei societăţi comerciale. Diaconu spune că respectiva societate era inactivă, aşteaptă să vadă un raport oficial şi se pregăteşte să se adreseze instanţei.

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către 14 foști sau actuali aleși locali, ca urmare a exercitării simultane de funcții și calități, încălcând, astfel, mai multe articole ale Legii 161 din 2003. Este vorba despre cinci primari, un fost primar, doi viceprimari şi șase consilieri locali, printre aleşi numărându-se şi viceprimarul Timişoarei Dan Diaconu.

Inspectorii ANI au ajuns la concluzia că Diaconu „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie – 18 octombrie 2012, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar, și funcția de administrator al SC Speed Distribution SRL, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

La articolul respectiv din lege se spune că „funcția de primar și viceprimar […] și vicepreședinte al consiliului județean este incompatibilă cu […] funcția de […] administrator, membru al consiliului de administraţie […] la societățile comerciale […], precum şi la instituţiile publice […], calitatea de comerciant persoană fizică […] orice alte funcţii publice sau activităţi remunerate”.

Viceprimarul Dan Diaconu aşteaptă să primească un raport oficial din partea ANI şi este pregătit să se adreseze instanţei. Edilul spune că societatea respectivă era inactivă.

„Aştept să primesc raportul oficial, după care voi contesta acest raport în instanţă, care urmează să se pronunţe asupra stării de incompatibilitate. Era o societate dizolvată de către Registrul Comerţului, inactivă fiscal de prin anul 2008, nu a avut niciun fel de activitate. Am rămas administrator pentru că nu aveam ce să fac, dar societatea era inactivă. Voi prezenta aceste date instanţei. Societatea n-a avut practic activitate niciodată”, a declarat, pentru www.tion.ro, Dan Diaconu.

 7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor