ADR Vest da 2,5 milioane de euro pentru intreprinderile inovative din regiune

De Marcel Hoster
ADR Vest da 2,5 milioane de euro pentru intreprinderile inovative din regiune
© Tion: ADR Vest da 2,5 milioane de euro pentru intreprinderile inovative din regiune
ADR Vest a semnat luni contractele de finanțare pentru susținerea a 17 microîntreprinderi din regiune. Acestea vor beneficia de 3,8 milioane de euro, din care 2,5 milioane sunt fonduri nerambursabile.

Un număr de 17 contracte de finanțare au fost semnate luni, la ADR Vest, de către reprezentanții mai multor întreprinderi din regiune, în cadrul axei prioritare 2 „Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții 2.1 „Promovarea spiritului antreprenorial” Aceasta promovează în special exploatarea economică a ideilor noi, prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”.

Finanțarea nerambursabilă obținută de aceste microîntreprinderi este acordată în cadrul Regio prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Cele 17 microîntreprinderi activează în sectorul industriei prelucrătoare (prelucrare de metal, plastic sau alte tipuri de materiale), în sectorul construcțiilor, în domeniul producției cinematografice, precum și în sectorul de transport.

Prin implementarea celor 17 proiecte se vor achiziționa echipamente ce vor contribui la creșterea competitivității economice a acestora sau dezvoltarea de noi produse sau servicii, precum și la crearea de noi locuri de muncă. De asemenea, o parte dintre aceste proiecte vizează construirea sau modernizarea spațiilor de producție, inclusiv dotarea cu sisteme informatice (programe software).

Valoarea totală a contractelor este 3,85 milioane euro, iar finanțarea nerambursabilă este de 2,56 milioane euro. În cazul acestor proiecte, contribuția medie a solicitanților de finanțare a fost de 20% din valoarea eligibilă a unui proiect, iar valoarea finanțării nerambursabile trebuia să fie de maxim 200.000 euro. Apelul de proiecte a fost de tip competitiv, finanțarea fiind acordată în baza punctajului obținut de fiecare proiect și în limita bugetului alocat. În total au fost depuse 364 de proiecte cu o valoare a finanțării nerambursabile de 56,33 milioane euro – valoare ce reprezintă 204,39% din alocarea regională pentru acest apel de proiecte, alocarea regională fiind de 27,56 miloane de euro. 259 dintre aceste proiecte se află încă în etapa de evaluare sau precontractare, iar 88 de proiecte au fost respinse sau retrase.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !