Acuze de la un cititor tion.ro: Servirea hranei catre bolnavii de la Spitalul Judetean Timisoara este dezastruoasa

De Adrian Panduru
33Comentarii
Acuze de la un cititor tion.ro: Servirea hranei catre bolnavii de la Spitalul Judetean Timisoara este dezastruoasa
Un cititor ne sesizează faptul că, în ultimele zile, hrana care este adusă bolnavilor de la Spitalul Județean din Timișoara este servită la ore improprii și are diferite probleme. Managerul spitalului, Marius Craina, recunoaște unele inadvertențe, dar nu pe toate. Plângerile au apărut din luna august, de când la Spitalul Județean Timișoara livrează mâncare o nouă firmă de catering.

„De câteva zile toată activitatea de servire a hranei către bolnavii internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Pius Brinzeu Timişoara este dezastruoasă. Micul dejun se serveşte la prânz, prânzul la cină şi cina la miezul nopţii. Astfel, porţiile de mâncare vin incomplete şi fragmentat: ciorbă la ora 13.00, felul II la ora 14.30 şi pâinea la ora 15.00; bolnavii cu regimuri speciale (ex: diabet) nu primesc mâncare adecvată, porţiile de carne servite pacienţilor (ex: aripi de pasăre) sunt foarte mici, arse pe o parte şi crude pe cealaltă; pâinea este insuficientă (1 pâine la 4 pacienţi) – nu se respectă gramajele; timp de 2 zile nu a fost servit lapte la toată lumea, iar cel care a fost servit a fost aruncat din cauză că era acru; cina din data de 01.08.2016 a fost servită până la ora 22.00, pacienţii refuzând să mai servească masa la această oră”, ne scrie ctititorul.

Serviciul de furnizare a hranei către pacienți este externalizat de 10 ani în Spitalul Județean Timișoara, conform spuselor managerului Marius Craina. Până acum se gătea în spital și mâncarea era transportată cu… oale și diverse recipiente către bolnavi. De la 1 august 2016, mâncarea se aduce în caserole de unică folosință, cu pahare de unică folosință. Costul unei porții este 11,15 lei pe pacient, pe zi, care curpinde trei mese. Managerul spitalului face promisiuni că problemele se vor rezolva.

„Sunt inerente astfel de lucruri. O să le remediem. Este pentru prima dată când se adminsitrează sistem catering, este o firmă nouă, față de ce a fost până acum sunt convins că este de o sută de ori mai civilizat și mai normal. De luni este sistemul de catering. Sunt oameni noi și la noi și la ei în firmă, e foarte adevărat. Fără să dorim să se mai întâmple asemenea lucruri, datoria noastră este să le corectăm. Le mulțumim celor care ne atrag atenția asupra disfucționalităților și facem tot ce este posibil să le remediem. Sunt greșeli inerente de prim debut, suntem la început”, a spus Marius Craina.

Cititorul acuză și faptul că „transportul hranei se face cu mijloace cert neautorizate: la o masă – cu o maşină înmatriculată în Italia, la o masă – cu o maşină înmatriculată în Germania, iar la altă masă – cu o maşină de transport persoane având mochetă de podea; (…) sunt informaţii certe că hrana se pregăteşte într-un spaţiu inadecvat (un subsol al unei case situate în Str. Cluj – colţ cu Str.1 Decembrie) în locaţia unei foste patiserii. (…) Nu se respectă deloc meniurile specifice fiecărei afecţiuni! (…) Nu există stoc de alimente (deoarece nu există spaţii de depozitare corespunzătoare), aprovizionarea făcându-se la sacoşă (unele dintre produse sunt cumpărate de şoferi pe perioada transportului hranei către beneficiar)”.

Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, spune că firma este autorizată și controlată de inspectorii Direcției Sanitar – Veterinare (DSV) și cei ai Direcției de Sănătate Publică (DSP).

„Firma este autorizată de DSV, a participat la licitație, a câștigat licitația, azi au livrat aproape 700 de porții. 11,25 de lei se plătește pe pacient, pe zi, trei mese, plus supliment, acolo unde este necesar. Spațiile sunt autorizate DSV, firma este autorizată, a fost verificată de către inspectori de la DSV și DSP”, a spus Marius Craina.

 33Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor