tion.ro Web analytics

La Timişoara se lansează o platformă care să ajute la dezvoltarea antreprenoriatului în domeniul high-tech

La Timişoara se lansează o platformă care să ajute la dezvoltarea antreprenoriatului în domeniul high-tech

<p>foto: arhiva</p>
Mai mulţi specialişti din domeniul IT au avut iniţiativa înfiinţării unei platforme, Growceanu, care să ajute la dezvoltarea mediului de afaceri regional, mai ales din domeniile high-tech. Prin intermediul acesteia apare posibilitatea de a pune faţă în faţă mediul antreprenorial şi posibilii investitori, dar şi ca cei cu experienţă în domeniu să le ofere din cunoştinţele lor celor aflaţi la început de drum în business, dar cu idei ce pot avea succes.
Scris de Marcel Hoster - Mai mulţi specialişti din domeniul IT au avut iniţiativa înfiinţării unei platforme, Growceanu, care să ajute la dezvoltarea mediului de afaceri regional, mai ales din domeniile high-tech. Prin intermediul acesteia apare posibilitatea de a pune faţă în faţă mediul antreprenorial şi posibilii investitori, dar şi ca cei cu experienţă în domeniu să le ofere din cunoştinţele lor celor aflaţi la început de drum în business, dar cu idei ce pot avea succes.

Growceanu, un concept cu cinci iniţiatori, investitori de tip business angel, activi, în primul rând în domenii high-tech, va oferi posibilitatea dezvoltării de afaceri în domeniul tehnologiei informaţiei şi a tehnologiilor înalte. Iniţiatorii vor contribui cu bani, expertiză profesională și de afaceri, respectiv cu conexiuni din rețeaua personală, la dezvoltarea unor startup-uri cu potențial ridicat de creștere și de câștig. Lansarea oficială a platformei va avea loc săptămâna viitoare.

„Propunem formarea unei comunități a celor interesați de oportunități de investiție în businessuri care au mari șanse de dezvoltare. Prin Growceanu construim un proces și un ecosistem care va cuantifica și, în același timp, va reduce riscurile acestor investiții. Astfel, printr-un fel de sindicalizare a forțelor implicate vom reuși să facem mai accesibile investițiile în inițiative de tip startup pentru mai mulți investitori locali”, a declarat Ciprian Man, co-fondator Growceanu și antreprenor.

Noul proiect va fi lansat la Timişoara, pe 22 ianuarie, la eveniment fiind prezent şi Philippe Gluntz, președinte al Early Stage Investing Launchpad (ESIL), o comunitate pan-europeană la care este afiliată platforma Growceanu și care promovează și sprijină dezvoltarea comunităților de tip business angels.

„Fondatorii și-au propus ca prin acest proiect să creeze soluții pentru dezvoltarea antreprenoriatului în vestul României, să determine elaborarea și implementarea de politici publice favorabile mediului antreprenorial, precum și să faciliteze realizarea de investiții de tip business angel în startup-uri din regiune”, spun cei de la Growceanu.

Astfel de iniţiative sunt destul de dezvoltate în alte ţări şi oferă o oportunitate pentru cei care au o idee de afaceri. Cu ajutorul unor asemenea platforme, ei au posibilitatea să beneficieze de îndrumări și mentorat pentru a dezvolta ideea avută. Proiectele selectate şi care trec de etapa de evaluare vor fi prezentate investitorilor în evenimentele trimestriale din cadrul Growceanu.

Grupul iniţial al celor care au gândit platforma Growceanu îi include pe Valentin Mureşan, Ciprian Man, Adrian Erimescu, Dan Bugariu şi Radu Ticiu.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Noi anunțuri de angajare din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Enel: întreruperile de curent din Timișoara și județ în perioada 6 - 10 decembrie

  Ştiri din Timiș

  Franța și Portugalia, în zona roșie pe lista țărilor cu risc epidemiologic crescut

  Ştiri din Timiș

  „Și tu poți fi Socio Claus”. Donează sânge și oferă tichetele copiilor cu dizabilități

  Ştiri din Timiș

  Peste 500 de limitatoare de viteză noi, în fiecare an, pe străzile Timișoarei. Costă peste 20.000 de euro

  Ştiri din Timiș

  Biciclete furate din scara unui bloc din Calea Circumvalațiunii, în Timișoara

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Noul Campus Lenau s-a scumpit și va fi gata prin 2022. Va costa peste 13 milioane de euro

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid-19, tot în scădere în județ și la Timișoara

  Sănătate

  Coronavirus, 5 decembrie: 916 cazuri și 78 de decese în România. 123 de infectări în Timiș

  Eveniment

  Marocan rămas blocat pe o insulă a Mureșului, salvat de polițiștii de frontieră din Timiș

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici